262
Ο Στίβεν Φράι είναι μεγάλος φίλος της Ελλάδας | EPA/DOMINIC STEINMANN

Στίβεν Φράι: Η μάχη μου με τον καρκίνο

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 15:41
Ο Στίβεν Φράι είναι μεγάλος φίλος της Ελλάδας
|EPA/DOMINIC STEINMANN

Στίβεν Φράι: Η μάχη μου με τον καρκίνο

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 15:41

Διακριτικά, χωρίς να γίνει γνωστό, ο βρετανός κωμικός ηθοποιός και συγγραφέας Στίβεν Φράι εδώ και μήνες έδινε μια μάχη κατά του καρκίνου του προστάτου.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος με ένα βίντεο που ανέβασε στο Ιντερνετ.

Ο Φράι, μεγάλος φίλος της Ελλάδας, που έχει πάρει καθαρά θέση υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, λέει ότι ανακάλυψε την πάθηση τυχαία.

Μετά από μια διάγνωση για γρίπη, έκανε ένα πλήρες τσεκ-απ, μετά το οποίο ο γιατρός του ανακάλυψε πως τα επίπεδα του PSA ήταν υψηλά. Πρόκειται για ένα αντιγόνο το οποίο ανεβαίνει σημαντικά στους άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη, ακόμη και είναι σε αρχικά στάδια.

Μετά την μαγνητική τομογραφία, η συμβολή των γιατρών ήταν είτε η ακτινοθεραπεία είτε η χειρουργική επέμβαση, την οποία τελικά προτίμησε. Στο χειρουργείο αφαίρεσε και 11 λεμφαδένες.

Η επέμβαση έγινε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο επιθετικός καρκίνος αφαιρέθηκε και «όλα πήγαν καλά», λέει ο ίδιος.

«Ο καρκίνος είναι μια λέξη που χτυπά σαν καμπανάκι στο κεφάλι σου. ‘Έχω καρκίνο’ έλεγα διαρκώς στον εαυτό μου. Δεν πρέπει να έχει κανείς καρκίνο. Ξέρω πως είναι κλισέ αλλά δεν φαντάζεσαι ποτέ ότι θα συμβεί σε σένα, ο καρκίνος είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους», λέει.

Όσο για το μέλλον, ο Φράι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος: «Μέχρι στιγμής, από όσο ξέρουμε, έφυγε. Υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσω κάποιου άλλου είδους καρκίνο; Προφανώς όχι. Αλλά δε θα ξέρω στα σίγουρα μέχρι να ελέγξω τα επίπεδα του PSA».

Κλείνοντας προέτρεψε τους «άνδρες μιας συγκεκριμένης ηλικίας» να ελέγξουν τα επίπεδα PSA, επαίνεσε τους γιατρούς του και ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τον σύζυγό του Έλιοτ Σπένσερ για τη συμπαράστασή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...