195
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πέμπτο κλάδο στα Λύκεια για τις στρατιωτικές σχολές εξαγγέλλει ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2018, 08:35
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πέμπτο κλάδο στα Λύκεια για τις στρατιωτικές σχολές εξαγγέλλει ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2018, 08:35

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει ήδη καταθέσει πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας να υπάρξει πέμπτος κλάδος κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Λύκειο, αποκλειστικά για την είσοδο στις στρατιωτικές σχολές, ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος.

Σε ομιλία του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, στη Βάρη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα.

«Με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας κ. Βίτσα, κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές», είπε.

Ακόμη, με την ευκαιρία του εορτασμού, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας μελλοντικός στρατιωτικός ηγέτης.

«Ο αξιωματικός που εκπαιδεύουμε σήμερα, ο μελλοντικός αρχηγός του 2050, πρέπει να διαθέτει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Πέρα από τις πολεμικές αρετές, τη φιλοπατρία, τη σωματική και ψυχική αντοχή, πρέπει να γνωρίζει τα της πολεμικής τέχνης, τη στρατιωτική τεχνολογία η οποία προηγείται σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής, να μπορεί να μελετά διαρκώς το εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, να προσλαμβάνει τα μηνύματά του, να τα προσαρμόζει και να προσαρμόζεται.

» Αλλά και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Να υποστηρίζει τις αξίες και το ρόλο για τον οποίο υπάρχει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...