479
Η Μελάνια Τραμπ έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Μπάρον | REUTERS/Jonathan Ernst

Τα -όχι και τόσο κρυφά- μηνύματα της Μελάνια στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 11:52
Η Μελάνια Τραμπ έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Μπάρον
|REUTERS/Jonathan Ernst

Τα -όχι και τόσο κρυφά- μηνύματα της Μελάνια στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 11:52

Η τήρηση των καθηκόντων επικράτησε των φημών για την Μελάνια Τραμπ, η οποία ήταν τελικά παρούσα στην ομιλία για την Κατάσταση του Εθνους που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά το ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες για τις (παλιές) εξωσυζυγικές σχέσεις του προέδρου και κανείς δεν ήξερα αν η Πρώτη Κυρία θα στεκόταν στο ύψος του ρόλου της.

Καθισμένη στη θέση που είχε κρατηθεί για εκείνη στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Πρώτη Κυρία δεν άφησε να διαφανεί τίποτε για τη διάθεσή της, διατηρώντας μια αυστηρή έκφραση στο πρόσωπό της, όπως κάνει στις περισσότερες δημόσιες ομιλίες του προέδρου.

Τα χαμόγελα της Τραμπ μπορούσαν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Το πρώτο εμφανίστηκε όταν τη χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Στη συνέχεια συνομίλησε χαλαρά με τον 12χρονο γιο της Μπάρον που καθόταν δεξιά της και τον σερίφη της Αλμπουκέρκης, Τζο Αρπάγιο, στα αριστερά της.

Ηταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της Τραμπ μετά τις 12 Ιανουαρίου, οπότε η Wall Street Journal δημοσίευσε άρθρο το οποίο ανέφερε ότι η προεκλογική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε 130.000 δολάρια σε μια πρώην πορνοστάρ, τη Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να αποκρύψει το γεγονός ότι το 2006 είχε σχέση με τον (τότε) μεγιστάνα επιχειρηματία. Το περιστατικό με την Ντάνιελς χρονολογείται λίγο μετά τον γάμο του με τη Μελάνια και όταν η σημερινή Πρώτη Κυρία ήταν έγκυος στον γιο τους. Ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει τις πληροφορίες.

2018-01-31T031321Z_503392363_HP1EE1V08Y9Y1_RTRMADP_3_USA-TRUMP
Παρά τα χαμόγελα στην αρχή, η Μελάνια Τραμπ παρακολούθησε την ομιλία μάλλον ανέκφραστη (REUTERS/Leah Millis)
Σπάζοντας την παράδοση

Η Μελάνια Τραμπ, που σπανίως μιλά και παρεμβαίνει δημόσια πόσο μάλλον για πολιτικά ζητήματα, «μιλά» ή τέλος πάντως έτσι λέει η παραφιλολογία στις ΗΠΑ με τις κινήσεις της και τις επιλογές.

Στην ομιλία του συζύγου της επέλεξε να φορέσει λευκό  ταγιέρ και παντελόνι. Ηταν αυτό ένα κλείσιμο του ματιού στα λευκά ρούχα που είχαν επιλέξει να φορέσουν πέρυσι οι Δημοκρατικοί υπερασπιζόμενοι τις γυναίκες απέναντι στον νέο πρόεδρο; Ή μια αναφορά στη Χίλαρι Κλίντον που επιλέγει πάντα αυτό το ρούχο;

Και επιπλέον: όταν η Μελάνια προτίμησε να χειροκροτήσει τον σύζυγό της καθιστή, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στάθηκαν όρθιοι, αυτό έγινε για να δείξει ότι πλέον δεν στηρίζει τόσο θερμά τον αμερικανό πρόεδρο;

2018-01-31T031249Z_771511488_HP1EE1V08XDXZ_RTRMADP_3_USA-TRUMP
Τα χέρια της καθιστής Μελάνια διακρίνονται δίπλα στους όρθιους ακροατές του συζύγου της (Reuters)

Και γιατί πήγε στο Κογκρέσο με δικό της αυτοκίνητο και όχι με την προεδρική λιμουζίνα; Επισήμως το έκανε για να τιμήσει τους ειδικούς καλεσμένους του ζεύγους, όμως είναι αντίθετο στην παράδοση.

Μετά τις καταγγελίες για τη δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς, η Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι της στο Νταβός, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ μετέβη μόνος την περασμένη εβδομάδα. Η Μελάνια επέλεξε να επισκεφθεί μόνη της το μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη και μετά να μεταβεί στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, στο ιδιωτικό κλαμπ που διαθέτει ο αμερικανός πρόεδρος για να κάνει σπα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...