329
Ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Δεν είμαι ρίψασπις» – ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 10:30
Ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Δεν είμαι ρίψασπις» – ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 10:30

Οσοι είδαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το πεδίο για την ανάπτυξη ενός νέου κόμματος ίσως να μην είδαν λάθος. Το πρωί της Δευτέρας, ο  Φραγκούλης Φράγκος, βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης, στρατηγός εν αποστρατεία και υπουργός Αμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος «αν του ζητηθεί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στα σχέδιά του. Ο πολιτικός χρόνος όμως, είναι πυκνός στη χώρα μας και αυτό το ξέρουν όλοι. Και πολλοί στη Θεσσαλονίκη συζητούν για τις φιλικές σχέσεις που έχει με τον Ιβαν Σαββίδη, ο οποίος διεκδικεί ως γνωστόν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη δημόσια σφαίρα.

DUFAM7oWkAY4JHi
Ο Φραγκούλης Φράγκος στην Τούμπα με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη

«Αν μου ζητήσουν να ηγηθώ θα το κάνω γιατί δεν είμαι ρίψασπις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Φράγκος απαντώντας στη σχετική ερώτηση για να διευκρινίσει λίγο μετά ότι αν (το κόμμα και αυτοί που του το ζητήσουν) δεν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί. Κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο, ο κόσμος φώναζε ρυθμικά «είναι τρελός, είναι τρελός ο στρατηγός», επευφημώντας τον.

Ο κ. Φράγκος σημείωσε ότι εδώ και έξι χρόνια που έχει αποστρατευτεί έχει γραφτεί πολλές φορές ότι θα φτιάξει κόμμα.

Για το συλλαλητήριο είπε ότι είχε περίπου 800.000 κόσμο επικαλούμενος την ιταλική τηλεόραση RAI και ότι ο ίδιος μίλησε «όχι ως πολιτκός αλλά σαν ενεργός πολίτης». Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο οποίο όμως, αν γίνει, θα παραστεί αλλά δεν θα είναι ομιλητής.

Επανέλαβε και την φράση «θα βρεθούν μπροστά μας» όσοι δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια αλλά αυτό είπε «δεν το λέει σαν απειλή».

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο ο ελληνικός λαός νιώθει ότι απειλείται αντεπιτίθεται. «Αν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα είναι ολέθριο στο μέλλον» είπε.

Επιτέθηκε δε στον διαπραγματευτή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς κατηγορώντας τον ότι έχει πλουτίσει με την ιδιότητα του μεσολαβητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...