606
Η Μαριόν Κοτιγιάρ στο «Allied». Η οσκαρική Γαλλίδα προστέθηκε στη λίστα των ηθοποιών που επέκριναν τον σκηνοθέτη. Αλλά όχι και τόσο αυστηρά | Paramount Pictures

Κοτιγιάρ: Η εμπειρία με τον Γούντι Αλεν ήταν… περίεργη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2018, 10:28
Η Μαριόν Κοτιγιάρ στο «Allied». Η οσκαρική Γαλλίδα προστέθηκε στη λίστα των ηθοποιών που επέκριναν τον σκηνοθέτη. Αλλά όχι και τόσο αυστηρά
|Paramount Pictures

Κοτιγιάρ: Η εμπειρία με τον Γούντι Αλεν ήταν… περίεργη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2018, 10:28

Θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Μετά τις νέες καταγγελίες κατά του Γούντι Αλεν από την θετή κόρη του Ντίλαν Φάροου για σεξουαλική κακοποίηση, ένα μέρος της υπόθεσης θα εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστές ηθοποιούς που είχαν παίξει σε ταινίες του. Τα μέσα ενημέρωσης τους ζητούν να πούν την άποψή τους για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη —όχι για τη δουλειά του, αλλά για την προσωπική του ζωή, λες και την ξέρουν.

Την Πέμπτη ήταν ο Βρετανός Κόλιν Φερθ που υιοθέτησε πλήρως τις καταγγελίες της Ντίλαν Φάροου και δήλωσε στον Guardian ότι δεν σκοπεύει να ξανασυνεργαστεί με τον 82χρονo πλέον Αλεν (είχε παίξει στο «Moonlight» το 2014). Την Παρασκευή ήρθε η σειρά της Γαλλίδας Μαριόν Κοτιγιάρ να πει κάτι αντίστοιχο, αυτή τη φορά μιλώντας στο Hollywood Reporter.

Η βραβευμένη με όσκαρ για το «La Vie En Rose» το 2008 ηθοποιός δεν ήταν βέβαια όσο απόλυτη ήταν ο επίσης οσκαρικός (για τον «Λόγο του Βασιλιά» το 2010) Φερθ. Μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας της με τον Γούντι Αλεν στα πλατό της ταινίας «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», μιας εξαιρετικής ταινίας με τον Οουεν Ουίλσον η οποία βγήκε στις αίθουσες το 2011. Η 42χρονη Κοτιγιάρ ρωτήθηκε τη γνώμη της για τον σκηνοθέτη, μετά την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε η θετή του κόρη, Ντίλαν Φάροου, η οποία τον κατηγόρησε εκ νέου πως την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών.

«Δεν γνωρίζω τι έκανε και τι δεν έκανε, απλά βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν και αυτό είναι τρομερό», ανέφερε στο Hollywood Reporter. «Πρέπει να πω σήμερα, πως αν μου το ζητούσε ξανά… δεν νομίζω ότι θα έπαιζα ξανά σε κάποια ταινία του, γιατί η εμπειρία που είχαμε μαζί ήταν περίεργη. Εκτιμώ μέρος της δουλειάς του, αλλά δεν είχαμε καμία επαφή ή επικοινωνία στα γυρίσματα».

MV5BNzdhOTk0MjgtNjUwOS00YTcyLTg5MmUtMWIxNmZlYzdkYjA0XkEyXkFqcGdeQXVyNjkxMjM5Nzc@._V1_MV5BYTBkY2ZiZmYtYmU4OS00MjdiLTgwODMtMDY1ODhkNTljZTg4XkEyXkFqcGdeQXVyNjkxMjM5Nzc@._V1_SY1000_CR0,0,1500,1000_AL_

Η Κοτιγιάρ είπε ότι όταν αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλεν για να πρωταγωνιστήσει στο φιλμ του δεν γνώριζε για τη ζωή του εκτός πλατό. «Στην πραγματικότητα δεν γνώριζα πολλά για την προσωπική του ζωή» είπε, για να συμπληρώσει: «Ηξερα ότι είχε παντρευτεί μια από τις κόρες του, κάτι που, ειλικρινά, θεώρησα ότι ήταν περίεργο, όμως δεν μπορώ να κρίνω κάτι που δεν ξέρω».

Εάν ο Γούντι Αλεν της πρότεινε ξανά συνεργασία, η ηθοποιός αναφέρει ότι θα ερευνούσε περισσότερο το θέμα αυτή τη φορά. «Πρέπει να ομολογήσω ότι εάν μου ζητούσε σήμερα να παίξω σε κάποια ταινία του, θα το έψαχνα περισσότερο», είπε.

Η Κοτιγιάρ δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο ο Κόλιν Φερθ ή η Ρεμπέκα Χολ και η Ελεν Πέιτζ, μερικοί μόνο από τους ηθοποιούς που εν μέσω της φρενίτιδας που έχει προκαλέσει στο Χόλιγουντ το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, έσπευσαν να αποκηρύξουν τον Γούντι Αλεν, με αφορμή την επανάληψη των καταγγελιών της Ντίλαν Φάροου.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης επέμεινε στην αρχική θέση του, ότι αυτές οι καταγγελίες είναι αστήριχτες και ένας τρόπος εκδίκησης από την οικογένεια της (πρώην συζύγου του) Μία Φάροου. Ο Αλεν είπε ότι η Ντίλαν πιστεύει αυτά που λέει. Αλλά όλα ήταν προϊόν ενός είδους πλύσης εγκεφάλου που της έκανε η μάνα της ώστε να πιστεύει ότι ο πατριός της ήταν ένα τέρας.

Ο Αλεν υπενθύμισε ότι αυτές οι καταγγελίες βγήκαν στην επιφάνεια πριν από 25 χρόνια και ότι ο ίδιος ήταν επί μήνες αντικείμενο έρευνας από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την προστασία ανηλίκων στη Νέα Υόρκη. Εκείνες οι έρευνες, ανέφερε ο Αλεν, κατέληξαν στο ότι δεν υπήρξε καμία κακοποίηση και πως αντιθέτως το παιδί ήταν ευάλωτο στις ιστορίες που του έλεγε σκοπίμως η εξαγριωμένη λόγω χωρίσμού μητέρα του. Διότι ως γνωστόν, ο Γούντι Αλεν παράτησε την επί 13 χρόνια σύντροφό του Μία Φάροου για να παντρευτεί την κόρη της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...