324
O Γιάννης Μιχελογιαννάκης στη Βουλή. Εκανε και παρέμβαση για το Σκοπιανό, από ραδιοφώνου αυτή τη φορά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Μιχελογιαννάκης βρήκε τη… λύση: Αλβανοσλαβομακεδονία!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 15:51
O Γιάννης Μιχελογιαννάκης στη Βουλή. Εκανε και παρέμβαση για το Σκοπιανό, από ραδιοφώνου αυτή τη φορά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Μιχελογιαννάκης βρήκε τη… λύση: Αλβανοσλαβομακεδονία!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 15:51

Υπάρχουν κυβερνητικοί βουλευτές και υπάρχει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το δικό του στιλ. Για παράδειγμα όταν συζητείτο το πολυνομοσχέδιο στις Επιτροπές της Βουλής ο κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο «να του κάνει τη χάρη» να μη γίνει καζίνο στην Κρήτη —ο συγκεκριμένος εκλέγεται στο Ηράκλειο. Φυσικά ο Ευκλείδης δεν του έκανε καμία χάρη. Αλλά ούτε βέβαια ο κ. Μιχελογιαννάκης καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο Απλώς το είχε πει για να έχει να λέει κάτι στους ψηφοφόρους.

Τώρα τον ρώτησαν για την ονομασία της ΠΓΔΜ με αφορμή την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων στην Νέα Υόρκη. Και, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», έδωσε μια απάντηση που κανονικά θα έπρεπε να τη θεωρεί κανείς ως συμπαράταξή του με τη γραμμή των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, αλλά περισσότερο θα μείνει για την ελλειπτική φαντασία της.

«Στους αρχαίους χρόνους» είπε αρχικά ο κ. Μιχελογιαννιάκης, εξιστορώντας το θέμα της περιοχής, «ονομαζόταν Παιονία, στην συνέχεια ονομάστηκε Βαρντάρσκα , επί Τίτο μετονομάστηκε σε Μακεδονία, ενώ με την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας το 1992 αποφασίστηκε από την Ελλάδα ότι δεν θα αποδεχόταν όνομα με την χρήση του όρου Μακεδονία, το 1995 αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το 2008 αποφασίζεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ μπήκε και η πρόταση στο τραπέζι για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό».

Ως εδώ καλά. Μετά όμως από αυτήν την ιστορική αναδρομή προχώρησε στην παρέμβασή του: «Προσωπικά προτιμώ να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία, θα προτιμούσα ονόματα όπως Αλβανοσλαβομακεδονία που δείχνει προσδιορισμό εθνότητας ή Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα ψήφιζε στην Βουλή απάντησε ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και ότι πρέπει να παλέψουμε ώστε να εξαλειφθούν τα αλυτρωτικά στοιχεία από την πλευρά των Σκοπίων αφού κίνδυνος δεν ελλοχεύει μόνο στο όνομα της γειτονικής χώρας».

Αλβανοσλαβομακεδονία, λοιπόν, η πρόταση του κ. Μιχελογιαννάκη. Αλλά γιατί μόνο αυτό; Χάθηκε και η Βουλγαρία; Ενα Αλβανοσλαβοβουλγαρομακεδονία θα ήταν πιο εύηχο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...