403
|

Γεωργιάδης: Εκλογές το φθινόπωρο, το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να σταθεί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 14:03

Γεωργιάδης: Εκλογές το φθινόπωρο, το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να σταθεί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 14:03

Εκλογές το φθινόπωρο του 2018, επειδή «το νέο ψέμα, το δήθεν τέλος των μνημονίων, δεν θα σταθεί για πολύ» προβλέπει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αναμενόταν χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «τελευταία ευκαιρία για τη χωρα». Ολα αυτά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Πιο συγκεκριμένα και σε ερώτηση για πότε βλέπει να γίνονται εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης απαντά: «Πιστεύω αμέσως μετά τη δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια, όπως ισχυρίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας. Την έξοδό μας, δηλαδή, από τις συμβάσεις που προβλέπουν την ενίσχυση της χώρας μας με χαμηλότοκα δάνεια. Διότι η επιτήρηση της χώρας θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, όπως ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Θα πάει σε εκλογές. Επειδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα μπορεί να πει ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια και χρειάζεται εκ νέου την ψήφο των Ελλήνων για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. Δεν έχει τέλος το ψέμα τους. Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ότι θα αναγκαστούν να πάνε σε εκλογές το φθινόπωρο, επειδή αυτό το νέο ψέμα, το δήθεν τέλος των μνημονίων, δεν θα σταθεί για πολύ».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ακροδεξιός –είμαι ένας φιλελεύθερος δεξιός», λέει– και ότι δεν εκφράζει την «δεξιά τάση» στη Νέα Δημοκρατία.

Στην παρατήρηση του διευθυντή του «Φιλελεύθερου» Θανάση Μαυρίδη ότι εκφράζει τη δεξιά τάση στη ΝΔ και πως είναι αντιπρόεδρος, ο κ. Γεωργιάδης απαντά:

«Μισό λεπτό! Να βάλουμε εδώ ένα φρένο. Έχω κάνει μία πολιτική πορεία που δεν την είχα φανταστεί. Μέσα σε δέκα χρόνια έγινα βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα γίνω όμως και Μέγας Αλέξανδρος! Καλό είναι να μην ανεβαίνουμε το καλάμι εμείς οι πολιτικοί, να μη χάνουμε το μέτρο. Κι εγώ δεν το σκοπεύω. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την τιμή που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαίρομαι που είμαι αντιπρόεδρος, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που εκφράζω τη μία πτέρυγα ή την άλλη. Δόξα τω Θεώ, η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά και σημαντικότερα στελέχη από μένα. Δεν υπάρχουν οι πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς; Στελέχη όπως ο Γιάννης ο Βαρβιτσιώτης; Εγώ είμαι πολύ νέος και ευχαριστημένος από την πορεία μας».

Στην ερώτηση αν έχει φιλοδοξίες απαντά:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα νωρίτερα και να δούμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Μόνο έτσι θα μείνουν τα δικά μου παιδιά στην Ελλάδα και σας λέω ως γονιός ότι τα θέλω δίπλα μου. Οπως και θέλω τα παιδιά των φίλων μου, που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να επιστρέψουν».