351
Γουέμπερ (αριστερά) και Τεστίνο: οι δύο γνωστοί φωτογράφοι βρέθηκαν στη δίνη των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση κατά ανδρών - μοντέλων. | Φωτογραφία: Matt Sayles, Michael Sohn

Ανδρες-μοντέλα κατά διασήμων φωτογράφων: «Μας παρενοχλούσαν σεξουαλικά»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2018, 19:29
Γουέμπερ (αριστερά) και Τεστίνο: οι δύο γνωστοί φωτογράφοι βρέθηκαν στη δίνη των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση κατά ανδρών - μοντέλων.
|Φωτογραφία: Matt Sayles, Michael Sohn

Ανδρες-μοντέλα κατά διασήμων φωτογράφων: «Μας παρενοχλούσαν σεξουαλικά»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2018, 19:29

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση δεν γίνονται μόνο από γυναικεία χείλη, αλλά στο χορό των αποκαλύψεων μπαίνουν πια και άνδρες. Περίπου δύο μήνες μετά το μπαράζ καταγγελιών κατά του Κέβιν Σπέισι από πρώην συνεργάτες και επίδοξους ηθοποιούς , στο επίκεντρο των σχετικών δημοσιευμάτων μπαίνουν τώρα δύο από τους διασημότερους φωτογράφους μόδας, ο Μάριο Τεστίνο και ο Μπρους Γουέμπερ.

Ο περουβιανής καταγωγής Μάριο Τεστίνο
170728_3913388_updates
… και ο Μπρους Γουέμπερ

Ο 63χρονος Τεστίνο – ευρύτερα γνωστός από τα πορτρέτα διασημοτήτων που έχει υπογράψει, όπως η επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ή εκείνες της πριγκίπισας Νταϊάνα το 1997, στο Vanity Fair, με δεκάδες εξώφυλλα για την Vogue στο ενεργητικό του – βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος 13 ανδρών.

DAISY RIDLEY SHOOTS FOR THE STARS IN OUR NOVEMBER AMERICAN VOGUE COVER! DAISY RIDLEY DISPARA PARA LAS ESTRELLAS EN NUESTRA PORTADA DE NOVIEMBRE DE VOGUE AMERICA! #DaisyRidley @VogueMagazine @TonneGood @HairByChristiaan @DickPageFace @MegumiYamamotoNYC @NicholasDesJardins #MarioTestino

A post shared by MARIO TESTINO (@mariotestino) on

@PHARRELL AND @IMAANHAMMAM ON THE COVER OF THE LATEST AMERICAN #VOGUE! #PHARRELL Y #IMAANHAMMAM EN LA NUEVA PORTADA DE LA EDICIÓN AMERICANA DE #VOGUEMAGAZINE! @VogueMagazine @LucindaChambers @HairByChristiaan #Yadim @TheGinaViviano @PeterKleinDesign @MarioTestinoPlus @MarcosFecchino #MarioTestino

A post shared by MARIO TESTINO (@mariotestino) on

«Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», λέει ο Ράιαν Λοκ, βεντέτα του μόντελινγκ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, και διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό κατά τη διάρκεια φωτογράφισης, όταν ο Τεστίνο ζήτησε από ολόκληρο το συνεργείο να βγει από το στούντιο προκειμένου να μείνει μόνος μαζί του και στη συνέχεια του ρίχτηκε.

«Είμαι το κορίτσι, είσαι το αγόρι», φέρεται να του είπε ο διάσημος φωτογράφος, εκείνος όμως λέει ότι τελικά κατάφερε να τον αποφύγει και δεν ενέδωσε.

Σε άλλη καταγγελία, ένας εκ των βοηθών του υποστήριξε ότι μία ημέρα ο Τεστίνο τρίφτηκε στο πόδι του και αυνανίστηκε μπροστά του. «Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μία διαρκής πραγματικότητα«, διηγείται.

Στη δίνη των καταγγελίων από πρώην και νυν μοντέλα (όλοι άνδρες) βρέθηκε και ένας άλλος  φωτογράφος, ο Μπρους Γουέμπερ, ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από το μοντέλο Τζέισον Μπόις (στη φωτογραφία κάτω).

Αμφότεροι οι φωτογράφοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν οτιδήποτε για τις κατηγορίες σε βάρος τους, αν και από ό,τι έχει γίνει γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός τους, τις αρνούνται. Όπως μάλιστα κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν: «Μόδα είναι θα περάσει»…

Διαφορετική γνώμη φαίνεται ότι είχε η Conde Nast, εκδότρια εταιρεία της Vogue και του Vanity Fair, που υπό το βάρος των καταγγελιών έσπευσε να σηκώσει «απαγορευτικό» για τους δύο διάσημους φωτογράφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...