246
Ασταμάτητο στην άνοδο και στην πτώση το bitcoin | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Φούσκα; Το πολυδιαφημισμένο bitcoin, έχασε πάνω από 20% σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 12:54
Ασταμάτητο στην άνοδο και στην πτώση το bitcoin
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Φούσκα; Το πολυδιαφημισμένο bitcoin, έχασε πάνω από 20% σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 12:54

Με κατακόρυφη πτώση κλείνει η εβδομάδα για το bitcoin, το οποίο την Παρασκευή βρέθηκε λίγο πάνω από τα 12.000 δολάρια, κατά 21% χαμηλότερα από τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας.

Νωρίς την Παρασκευή η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος ήταν στα 12.975 δολάρια ενώ είχε υποχωρήσει ακόμη και στα 12.191 δολάρια στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ. Σταδιακά ανέκαμψε και κινήθηκε πάνω από τα 13.000 δολάρια

Μαζί του συμπαρέσυρε σε πτώση και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ethereum το οποίο υποχώρησε κατά 26% μέσα σε ένα 24ωρο.

Από το ιστορικά υψηλότερο σημείο της ιστορίας του, στο οποίο έφτασε προ ημερών, το bitcoin έχει υποχωρήσει περί το 40%. Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι από τις αρχές του 2017 το bitcoin ενισχύθηκε κατά 1.100%.

Αυτού του είδους οι διακυμάνσεις είναι αναμενόμενες για το ψηφιακό νόμισμα που όσο εύκολο εκτοξεύεται άλλο τόσο εύκολα υποχωρεί. Επιπλέον, καθόλου δεν καθησυχάζουν για το ότι το κρυπτονόμισμα είναι μια «φούσκα» που είναι έτοιμη να σπάσει και μάλιστα με πάταγο.

Οπως εξηγούν στο Bloomberg ειδικοί, έχει φτάσει πλέον η ώρα της αλήθειας για το bitcoin. Ο αρχικός ξέφρενος ενθουσιασμός για το νόμισμα που το έφερε σε αυτήν την αποτίμηση πρέπει να μετατραπεί σε ρεαλισμό.

Την ίδια στιγμή ακούγονται φωνές θεσμικών παραγόντων, όπως του διοικητή την Τράπεζα της Ιαπωνίας ότι δεν πρόκειται για πραγματικό νόμισμα, αλλά μέσο κερδοσκοπίας και σπέκουλας.

Δεν συμμερίζονται πάντως όλοι αυτόν τον σκεπτικισμό: η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι «μπορεί να μην είναι σοφή ιδέα να απορρίψουμε τα εικονικά νομίσματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...