213
Η Τερέζα Μέι μιλά σε δημοσιογράφους μετά την άφιξή της στο Ακρωτήρι στην Κύπρο | REUTERS/Petros Karadjias/Pool

Θηλυκό Τζέιμς Μποντ θέλει (και) η Τερέζα Μέι

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 11:07
Η Τερέζα Μέι μιλά σε δημοσιογράφους μετά την άφιξή της στο Ακρωτήρι στην Κύπρο
|REUTERS/Petros Karadjias/Pool

Θηλυκό Τζέιμς Μποντ θέλει (και) η Τερέζα Μέι

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 11:07

Πριν από δύο δεκαετίες η ανάθεση του ρόλου του «Μ», του αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας, σε μια γυναίκα, την Τζούντι Ντεντς, είχε χαιρετιστεί σαν κίνηση ανανέωσης της σειράς ταινιών με τον Τζέιμς Μποντ. Εφερνε μια ευπρόσδεκτη ισορροπία στον ρόλο του σκληροτράχηλου και γυναικά πράκτορα.

Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν όμως οι συζητήσεις για ακόμη δραστικότερες αλλαγές: θα δούμε σύντομα μια γυναίκα Μποντ;

Σε αυτό το καυτό ερώτημα πήρε θέση η Τερέζα Μέι, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δούμε μια γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο, αν και δεν έδειξε κάποια προτίμηση, γράφει ο Guardian.

Η βρετανή πρωθυπουργός άνοιξε τη συζήτηση, ενώ μετέβαινε στο Ακρωτήρι της Κύπρου για να συναντήσει το προσωπικό της RAF ενόψει των Χριστουγέννων.

Οπως είπε, περιμένει να δει ανήμερα τα Χριστούγεννα στο BBC τον νέο κύκλο του «Doctor Who», όπου τον ρόλο του επιστήμονα ερμηνεύει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες μια γυναίκα, η Τζόντι Γουίτακερ.

«Νομίζω ότι είναι μεγάλο βήμα μπροστά για την δύναμη των γυναικών (girl power)» ο θηλυκός Doctor Who, είπε η πρωθυπουργός  για να προσθέσει ότι «μία μέρα πρέπει να υπάρξει θηλυκός Τζέιμς Μποντ».

Οσο για τον διάδοχο του Ντάνιελ Κρεγκ, η πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει για το ενδιαφέρον του ηθοποιού Τζέιμς Νόρτον να ενσαρκώσει τον κατάσκοπο, αλλά πέρα από αυτό «δεν γνωρίζω τους άλλους υποψήφιους», οπότε, δεν έχει και προτιμήσεις για τον ρόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...