234
Το πρατήριο υπέστη μεγάλες ζημιές | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποιος κρύβεται πίσω από την έκρηξη βόμβας στο βενζινάδικο της Ανάβυσσου;

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 10:00
Το πρατήριο υπέστη μεγάλες ζημιές
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποιος κρύβεται πίσω από την έκρηξη βόμβας στο βενζινάδικο της Ανάβυσσου;

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 10:00

Μεγάλες ζημιές υπέστη πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο στο οποίο σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στις 05:30 το πρωί της Τρίτης. Ο ιδιοκτήτης κάνει λόγο για βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι λίγη ώρα πριν ανοίξει το πρατήριο.

Από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ η φωτιά που προκλήθηκε σβήστηκε γρήγορα καθώς στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, Μιχάλης Κιούσης, είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κιούσης κατήγγειλε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία του. «Η έκρηξη έγινε το 5:20 το πρωί και 5:50 το πρωί θα άνοιγα και θα είχα εξαϋλωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα των δραστών είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο. Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου».

Διευκρίνισε ότι δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, αλλά πρόσθεσε ότι στο παρελθόν τον είχαν απειλήσει κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων που είχε ενοχλήσει, όχι πάντως στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Η έκρηξη, επιβεβαίωσε ο ίδιος, ήταν εξαιρετικά ισχυρή: «Εχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα. Στην πόρτα του πρατηρίου έχει δημιουργηθεί κρατήρας. Tα ράφια που είχαμε στο μαγαζί έχουν φτάσει 50 μέτρα απέναντι».

Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...