570
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιστοιχισμένος από τους αντιπροέδρους Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, μιλά στους τομεάρχες του κόμματος | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Εικονική πραγματικότητα η έξοδος από την κρίση που διαφημίζουν»

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 15:00
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιστοιχισμένος από τους αντιπροέδρους Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, μιλά στους τομεάρχες του κόμματος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Εικονική πραγματικότητα η έξοδος από την κρίση που διαφημίζουν»

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 15:00

Η κυβέρνηση όλο και απαξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου, τόνισε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση των τομεαρχών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του για επικίνδυνη ανεπάρκεια σε σειρά από θέματα, από την οικονομία μέχρι την τραγωδία της Μάνδρας.

Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ότι είναι περήφανος για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία, ο αρχηγός της ΝΔ  ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής του: «Περήφανος με 23 νεκρούς. Μόνο και μόνο για τη δήλωση αυτή, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στείλει στο σπίτι του. Αυτή η δήλωση θα τον καταδιώκει», τόνισε, κάνοντας λόγο για μνημείο θράσους και αναισθησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν μόνο ιστορικές ευθύνες για την τραγωδία στη Μάνδρα και σύντομα -όπως είπε- η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε για τις ευθύνες. «Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με ψέματα, ούτε με δικαιολογίες, ούτε με επικοινωνιακά σόου, ούτε με ένα πέρασμα 10 λεπτών από τη Μάνδρα στον δρόμο προς το αεροδρόμιο για Σουηδία», σχολίασε σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε ένα σημείο μόνο της πληγείσας περιοχής.

255189
Το βέβαιο είναι ότι ο Πρωθυπουργός παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. «Αν το έκανε επειδή συμφωνεί ή επειδή εκβιάστηκε είναι αδιάφορο», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ (INTIMEnews)

Από την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσαν να λείπουν οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για την υπόθεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Οι πολίτες, είπε αναφερόμενος στη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή, είδαν έναν εξαιρετικά αγχωμένο πρωθυπουργό να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό, «είδαν τον κ. Τσίπρα να καλύπτει πλήρως τον κ. Καμμένο σε μία σκανδαλώδη υπόθεση και να μένουν αναπάντητα μία σειρά από ερωτήματα».

Το βέβαιο είναι, κατέληξε στην αναφορά του στο θέμα, ότι  ο Πρωθυπουργός παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. «Αν το έκανε επειδή συμφωνεί ή επειδή εκβιάστηκε είναι αδιάφορο», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, διαμηνύοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει για την υπόθεση.

255197
Η μεσαία τάξη διαλύεται με συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλουν να δημιουργήσουν μία φτωχοποιημένη κοινωνία, ανέφερε μεταξύ άλλων για το μέτωπο της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ (INTIMEnews)

Όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε -με αφορμή και το πρόσφατο σποτ του Μαξίμου για το μέρισμα-  πως «η έξοδος από την κρίση που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι, για την πλειονότητα των πολιτών, εικονική πραγματικότητα».

«Η υπερβολική λιτότητα έχει βουλιάξει την οικονομία στην ύφεση», είπε, υπενθυμίζοντας ότι  έχουν ψηφιστεί μέτρα για το 2018 και το 2019 με τις υπογραφές των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, έχει αλλεργία στις επενδύσεις και με την πολιτική της πλήττει, κυρίως, τους πιο αδύναμους, περιφρονώντας τους πολίτες. «Αυτοί βλέπουν μάζες που επιμένουν να εξαθλιώνουν. Εμείς βλέπουμε πολίτες με αξιοπρέπεια. Η μεσαία τάξη διαλύεται με συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλουν να δημιουργήσουν μία φτωχοποιημένη κοινωνία, την οποία θα προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν μέσα από επιδόματα ελεημοσύνης», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Κλείνοντας τέλος την ομιλία του και ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και των προσυνεδριακών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για το 2018 και μετά, και για την ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...