406
Τα στελέχη της ΝΔ κατά τη συνέντευξη Τύπου | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΔ: Αποκαλύψεις και ερωτήματα για τον ρόλο του μεσάζοντα με τη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 15:17
Τα στελέχη της ΝΔ κατά τη συνέντευξη Τύπου
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΔ: Αποκαλύψεις και ερωτήματα για τον ρόλο του μεσάζοντα με τη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 15:17

Απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό για ποιο λόγο «καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο» με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζητά η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας σειρά σκοτεινών σημείων στην υπόθεση.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, ο τομεάρχης Αμυνας Βασίλης Κικίλιας και o τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παπαδόπουλος, εστίασαν στον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

Η εκπρόσωπος του κόμματος ρώτησε, απευθυνόμενη στον υπουργό Εξωτερικών, αν «γνώριζε την επίσημη αλληλογραφία του υπουργού Αμύνης με τον έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οποία ο Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία».

Τα στελέχη της ΝΔ είπαν ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικαλείται την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου, αλλά παρουσιάζει ένα έγγραφο που αφορά όχι την πώληση για τα βλήματα, αλλά την πώληση των αμερικανικών βομβών ΜΚ 82.

Αναφέρουν ακόμη ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου 2017 από τον έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Αποκάλυψαν μάλιστα ότι «ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα.».

«Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί» τόνισε η κυρία Σπυράκη.

Τα στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ακόμη ότι η Βουλή είχε ενημερωθεί για τη συμφωνία και ότι η αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει να προχωρήσει όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή με διακρατική σύμβαση, δίχως μεσάζοντες.

Ρωτούν αν έγινε έρευνα για το ποιον πράγματι εκπροσωπεί και αν έχει κάνει και άλλη συμφωνία ο υπουργός Αμυνας με τον κ. Παπαδόπουλο.

Ακόμη, ρωτά αν οι αμερικανικές αρχές γνωρίζουν για την πώληση υλικού ΜΚ82 με δεδομένο ότι χρειάζεται άδεια για την μεταπώληση, ποια σχέση έχει με το θέμα και ποια είναι η άποψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

251434
Τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ: Ενα για τον ρόλο του Β. Παπαδόπουλου (αριστερά) και ένα από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας

Επί του θέματος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ζήτησε από την ανώτατη εισαγγελική αρχή να ερευνήσει την υπόθεση, όπως η στρατιωτική δικαιοσύνη ερευνά το στρατιωτικό σκέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση αφορά την πώληση από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών και έχει συνολικό ύψος 66 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...