429
Η φωτογραφία της Μπρίσκμαν έγινε viral την περασμένη εβδομάδα. Από την εταιρεία της, τής είπαν ότι παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας αναφορικά με τα social media | Twitter

Απέλυσαν από τη δουλειά της τη γυναίκα που έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 18:44
Η φωτογραφία της Μπρίσκμαν έγινε viral την περασμένη εβδομάδα. Από την εταιρεία της, τής είπαν ότι παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας αναφορικά με τα social media
|Twitter

Απέλυσαν από τη δουλειά της τη γυναίκα που έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 18:44

Τη θυμάστε τη θαρραλέα ποδηλάτισσα που είχε δείξει το μεσαίο δάκτυλο στην αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ; Που όλοι (ή έστω οι πολέμιοι του αμερικανού προέδρου που δεν είναι και λίγοι) την είχαν παραδεχτεί; Αυτή λοιπόν η ποδηλάτισσα, μια εβδομάδα μετά το περιστατικό και αφού η φωτογραφία της έγινε viral στα social media, έχασε τη δουλειά της. Διότι στις ΗΠΑ πάνω απ’ όλα έχουν δημοκρατία, όχι σαν κάτι άλλες χώρες με δικτατορία…

Οπως ανέφερε η Washington Post, η 50χρονη Τζούλι Μπρίσκμαν παραδέχτηκε την περασμένη Δευτέρα στα αφεντικά της, στην εταιρεία Αkima LLC, ότι ήταν εκείνη η μέχρι τότε ανώνυμη ποδηλάτισσα που είχε υψώσει το μεσαίο δάχτυλο προς τον Τραμπ όταν η αυτοκινητοπομπή του πέρασε από τον δρόμο που εκείνη συνήθιζε να κάνει ποδήλατο στη Βόρεια Βιρτζίνια. Η ίδια είπε ότι μόλις ομολόγησε ότι είναι εκείνη η δράστης, την έβαλαν σε μια κλειστή αίθουσα και της ανακοίνωσαν την απόλυσή της. Λίγη ώρα αργότερα, οι άνδρες της ασφάλειας της εταιρείας τη συνόδευσαν εκτός εταιρείας, με μια κούτα με τα προσωπικά της αντικείμενα.

«Δεν ήμουν καν στη δουλειά όταν το έκανα αυτό» είπε η Μπρίσκμαν, «αλλά μου απάντησαν ότι παραβίασα τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας».

Από την εταιρεία δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την απόλυση της Μπρίσκμαν. Της επέδειξαν το παράρτημα 4.3 του κώδικα δεοντολογίας, σχετικό με τη συμπεριφορά στα social media, που υπογράφουν οι εργαζόμενοι στην Akima, επιχείρηση που έχει δωσοληψίες με την κυβέρνηση.

«Δράση που καλύπτεται στα social media και περιλαμβάνει δυσφημιστικό, κακόβουλο ή απειλητικό περιεχόμενο, είναι εσκεμμένα λανθασμένη, δημιουργεί ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον,  δεν θα είναι ανεκτή και θα αποτελέσει αντικείμενο πειθαρχικών ενεργειών μέχρι και την παύση της εργασίας».

Το πρόβλημα, όπως σημειώνει η Washington Post, είναι ότι η Μπρίσκμαν δεν φορούσε κάτι που να τη συνέδεε με την εταιρεία όταν έκανε ποδήλατο ούτε υπήρξε κάτι που να τη συνδέει με το γεγονός στους λογαριασμούς της στα social media – υπήρξαν μόνο αναρτήσεις της επίμαχης φωτογραφίας χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδευτική λέξη.

Η ίδια ανέφερε ότι εργαζόταν στην εταιρεία Akima μόνο στο λογαριασμό της στο LinkedIn, όπου επίσης δεν κάνει κάποια αναφορά στην φωτογραφία με το μεσαίο δάκτυλο.

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα, η Μπρίσκμαν, ως υπεύθυνη για τη λειτουργία των social media της εταιρείας, είχε εντοπίσει την ακραία συμπεριφορά διευθυντή της Akima το περασμένο καλοκαίρι όταν γινόταν συζήτηση για το κίνημα Black Lives Matter, σχετικά με τους φόνους από Αφροαμερικανούς από αστυνομικούς. Η Μπρίσκμαν είχε αναφέρει ότι συγκεκριμένος διευθυντής είχε παρέμβει στις συζητήσεις βρίζοντας έναν σχολιαστή ως «γαμημένο, φιλελεύθερο μαλάκα». Μάλιστα το θύμα αυτής της λεκτικής επίθεσης είχε ζητήσει τον λόγο από την εταιρεία.

Ο μεσήλικας διευθυντής έσβησε το προσβλητικό σχόλιο, αλλά δεν απολύθηκε. Σε αντίθεση με την Μπρίσκμαν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...