397
H κάμερα βάζει στο ίδιο κάδρο τους Θεοδωράκη και Καμίνη. Η σχέση τους έχει περάσει δυσκολίες το τελευταίο διάστημα | SOOC

Η συγγνώμη του Γιώργου Καμίνη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 13:43
H κάμερα βάζει στο ίδιο κάδρο τους Θεοδωράκη και Καμίνη. Η σχέση τους έχει περάσει δυσκολίες το τελευταίο διάστημα
|SOOC

Η συγγνώμη του Γιώργου Καμίνη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 13:43

«Eγώ έρχομαι απ’ έξω, δεν ανήκω στα κόμματα που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε και στο Ποτάμι… είμαι εξωτικός κατά κάποιον τρόπο». Με αυτή του τη φράση, ανοίγοντας τη συνέντευξή του που προβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Καμίνης έθεσε και το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. «Ηταν η δική μου υποψηφιότητα που τάραξε τα νερά και κίνησε το ενδιαφέρον και κόσμου που είχε αποστασιοποιηθεί» προσέθεσε με νόημα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίστηκε ως κομιστής μιας μεγάλης ανατροπής αλλά παράλληλα υπήρξε και ενωτικός καθώς, μεταξύ άλλων ζήτησε και συγγνώμη από τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη φράση που είχε διατυπώσει πριν από τρεις εβδομάδες όταν είχε σχολιάσει πως ο επικεφαλής του Ποταμιού «δεν μπορεί να ηγηθεί μιας παράταξης με όρους lifestyle».

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, ο κ. Καμίνης παραδέχτηκε ότι ήταν άστοχη αυτή η αναφορά του. «Εκανα μια προσωπική κρίση για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κακώς το έκανα. Ηταν μια λάθος στιγμή. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Του ζητώ συγγνώμη. Εκλεισε για εμένα αυτό το κεφάλαιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης για να συμπληρώσει σε έναν πιο προσωπικό τόνο: «Οπως λέω και στην κόρη μου, από τα λάθη σου μαθαίνεις». Πάντως σχολίασε με αρνητικό ύφος το πώς ξαφνικά ο κ. Θεοδωράκης διατυπώνει αιχμές για την κατάσταση της Αθήνας. «Τόσο καιρό, μια χαρά με στήριζε» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης πήρε για πρώτη φορά μια διαφορετική θέση ως προς το αν θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων σε περίπτωση που εκλεγεί. Για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το Δημαρχιακό Μέγαρο. «Δεν είμαι εμμονικός ούτε ιδεοληπτικός. Αν εκλεγώ αρχηγός της παράταξης και δω ότι δεν έχω τον χρόνο, τότε θα πάρω την απόφασή μου», είπε ο κ. Καμίνης ο οποίος επιβεβαίωσε από την άλλη ότι αν δεν εκλεγεί, θα παραμείνει στην παράταξη και θα είναι υποψήφιος βουλευτής (στην Α’ Αθήνας). «Το λέω ξεκάθαρα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος πια», προσέθεσε.

Σε άλλη του συνέντευξη, στον ιστότοπο thecaller.gr ο κ. Καμίνης είπε ότι «θέλω να βάλω την κοινωνία των πολιτών στο κόμμα, όχι να εξάγω το σύστημα των κολλητών στην κοινωνία» και επέμεινε στην ανάγκη ενοποίησης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού μετά και τις δεύτερες εκλογές της 19ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι δίνει τη μάχη της συμμετοχής και τον αγώνα των απόψεών του σημειώνοντας χαρακτηριστικά «θα προτιμούσα να ψηφίσουν 300.000 πολίτες και να μην εκλεγώ, παρά να εκλεγώ από 80.000».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...