215
Ο Μουρίνιο την Παρασκευή κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο | REUTERS/Javier Barbancho

Ισπανία: Στο δικαστήριο για φοροδιαφυγή €3,3 εκατ. ο Μουρίνιο

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 13:19
Ο Μουρίνιο την Παρασκευή κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο
|REUTERS/Javier Barbancho

Ισπανία: Στο δικαστήριο για φοροδιαφυγή €3,3 εκατ. ο Μουρίνιο

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 13:19

Στο μικροσκόπιο των ισπανικών φορολογικών αρχών έχει μπει ο ακριβοθώρητος Ζοζέ Μουρίνιο για φορολογική απάτη ύψους 3,3 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο που ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, το διάστημα 2010-2013.

Την Παρασκευή, η εισαγγελία της Μαδρίτης άσκησε δίωξη κατά του πορτογάλου προπονητή για φορολογική απάτη. Τα ποσά προέρχονταν από τα δικαιώματα για την εικόνα του που δεν είχαν δηλωθεί.

Ο Μουρίνιο δηλώνει, από την πλευρά του αθώος για τις κατηγορίες περί απάτης. Σε δηλώσεις του την Παρασκευή μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο στη Μαδρίτη είπε ότι έχει καταβάλει ένα ποσό για να κλείσει την υπόθεση.

«Εφυγα από την Ισπανία το 2013 με την πληροφορία και την πεποίθηση ότι η φορολογική μου κατάσταση ήταν απόλυτα νόμιμη», είπε και διευκρίνισε ότι «ένα-δύο χρόνια αργότερα πληροφορήθηκα ότι άνοιξε έρευνα και μου είπαν ότι για να εξομαλύνω την κατάσταση έπρεπε να πληρώσω ένα Χ ποσό. Δεν ρώτησα τίποτα, πλήρωσα και η υπόθεση έκλεισε».

Οι εκπρόσωποι του Μουρίνιο έχουν εξηγήσει ότι ο προπονητής έχει καταβάλει στην ισπανική εφορία περί τα 26 εκατ. ευρώ το διάστημα 2010-2013, ποσοστό που  ξεπερνά άνω του 40% των εισοδημάτων του.

Δεν είναι πάντως η μόνη υπόθεση ανθρώπου του ποδοσφαίρου που απασχολεί τις ισπανικές αρχές. Τρεις ποδοσφαιριστές, ο Λιονέλ Μέσι, ο Χαβιέ Μασεράνο και ο Ανχελ Ντι Μαρία έχουν καταδικαστεί ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...