222
O πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρόεδρο της ΝΔ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης με Γιούνκερ για τη συμβολή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διάλογο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 15:15
O πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρόεδρο της ΝΔ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης με Γιούνκερ για τη συμβολή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διάλογο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 15:15

Το μεταρρυθμιστικό πακέτο της Νέας Δημοκρατίας είναι πλήρως εναρμονισμένο στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο 15μηνο τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για τη θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο και των χθεσινών επαφών του κ. Μητσοτάκη με στελέχη της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως οι επόμενοι  15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και ότι «η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει τάξει ο κ. Γιούνκερ  θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα έχει – και μπορεί – να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία σειρά από ζητήματα όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η μεταναστευτική πολιτική και η πολιτική φύλαξης των συνόρων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διήρκησε περίπου 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...