211
| Alexandros Michailidis / SOOC

Βρυξέλλες «αδειάζουν» Βερναρδάκη για το μέρισμα των 1.000 ευρώ…

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 21:37

Βρυξέλλες «αδειάζουν» Βερναρδάκη για το μέρισμα των 1.000 ευρώ…

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 21:37

Αντίθετες στα σχέδια της κυβέρνησης να μοιράσει και φέτος μέρισμα 1.000 ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, εμφανίζονται οι Βρυξέλλες, όπως δήλωσε το πρωί σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Οι Βρυξέλλες υπενθυμίζουν μάλιστα με νόημα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις αρχές του 2017, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν. Μάλιστα, αναφέρουν πως σε περίπτωση που υπάρξει πλεόνασμα θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, να αποδοθεί δηλαδή για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, κοινωνικές πολιτικές και αναπτυξιακά μέτρα και όχι σε μπόνους συντάξεων, σηματοδοτώντας έτσι την απόσταση που υπάρχει σχετικά με την αξιοποίηση του υπερπλεονάσματος που μπορεί να προκύψει το 2017.

Τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών αναμένεται να έρθουν Πέμπτη ή Παρασκευή στην Αθήνα και από την Δευτέρα επιστρέφουν και οι επικεφαλής της πορείας της τρίτης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βερναρδάκης είχε προαναγγείλει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

«Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ενώ είχε προεξοφλήσει τη συμφωνία των Θεσμών.

«Πέρσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους» είχε συμπληρώσει.

Αλλά σε χρόνο μηδέν» ήρθε η ψυχρολουσία για το αφήγημα του υπουργού από τις Βρυξέλλες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...