409
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί | Δελτίο Τύπου/Παπαμήτσος Δημήτρης

Σειρά συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με ευρωπαίους επιτρόπους στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 08:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/10/2017, 16:00, 20:53
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί
|Δελτίο Τύπου/Παπαμήτσος Δημήτρης

Σειρά συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με ευρωπαίους επιτρόπους στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 08:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/10/2017, 16:00, 20:53

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Πέμπτη, ενώ θα έχει σήμερα Πέμπτη συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις (INTIMENΕWS/Δελτίο Τύπου/Παπαμήτσος Δημήτρης)
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις (INTIMENΕWS/Δελτίο Τύπου/Παπαμήτσος Δημήτρης)

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μια σειρά από ευρωπαίους Επιτρόπους το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, για να συμπληρώσει: «Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας. Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών. Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης είχε γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρι Κατάινεν και έξι επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Γκίντερ Ετινγκερ, τον Χρίστο Στυλιανίδη, τον Φιλ Χόγκαν, τον Κάρλος  Μοέντας και τον Γκαμπριέλ Μαρίγια.

246842
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο

Συναντήθηκε ακόμη με τον έτερο αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ενώ αργότερα την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Πολύ σημαντική χαρακτηρίστηκε από τη ΝΔ η συνάντηση με τον επίτροπο Aλιείας Καρμένου Βέλα, καθώς θα συζητήσει τη δυνατότητα να δοθούν κοινοτικά κεφαλαία ως αποζημιώσεις για τη ρύπανση στον Σαρωνικό.

246843
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βιολέτα Μπουλκ, επίτροπο Μεταφορών

Οπως ανέφεραν από την Πειραιώς, επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ στις συναντήσεις του με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι να καταδειχθεί η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες και αποτυπώνεται στους αριθμούς και επιπλέον να παρουσιάσει το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα.

Εχει προεξοφληθεί ότι βασικός πολιτικός στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση της φορολογίας και μείωση των δαπανών, αλλά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ και ακολούθως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση με τον κ. Ντομπρόβσκις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...