450
Η Μπέτυ Μπαζιάνα με την Κάρεν Πενς στην επίσημη οικία του αμερικανού αντιπροέδρου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Η επίσκεψη της Μπαζιάνα στην οικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 12:58
Η Μπέτυ Μπαζιάνα με την Κάρεν Πενς στην επίσημη οικία του αμερικανού αντιπροέδρου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Η επίσκεψη της Μπαζιάνα στην οικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 12:58

Υστερα από τέσσερις ημέρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ήρθε η στιγμή για την Μπέτυ Μπαζιάνα να κάνει την πρώτη της -και πιθανότατα μοναδική- επίσημη εμφάνιση στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του συντρόφου της, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο τηλεγράφημά του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, η κυρία Μπαζιάνα αποδέχθηκε πρόσκληση και συναντήθηκε με τη σύζυγο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στην επίσημη οικία του.

Η σύντροφος του κ. Τσίπρα δεν έτυχε να συναντηθεί με τη Μελάνια Τραμπ, Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Τρίτη στην επίσημη οικία του Ντόναλντ Τραμπ. Εως τώρα η παρουσία της στις ΗΠΑ δεν είχε άλλα επίσημα καθήκοντα για την ίδια, παρά μόνο ως συνοδού του κ. Τσίπρα στις διάφορες επισκέψεις του στο Σικάγο.

Είναι τέτοια δε η σπουδή του κρατικού πρακτορείου να μεταδώσει την είδηση για τη δραστηριότητα της πρωθυπουργικής συντρόφου, που στο τηλεγράφημά του αδιαφορεί εντελώς για την κυρία αντιπροέδρου και έτσι δεν αναφέρει καν το μικρό της όνομα. Για την ιστορία, η σύζυγος του Μάικ Πενς, λέγεται Κάρεν Πενς. Είναι 60 ετών, γνώρισε τον σύζυγό της σε μια εκκλησία το 1983, τον παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

Νωρίς την Τετάρτη (ώρα ΗΠΑ) η κυρία Πενς ανέβασε ένα tweet με φωτογραφίες από την «απολαυστική επίσκεψη με την δρ. Μπέτυ Μπαζιάνα».

Αλλά ας συνεχίσουμε με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Την κυρία Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας η κυρία Πένς, η οποία και την ξενάγησε στους χώρους της οικίας και τους κήπους της και μίλησαν για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το τηλεγράφημα επικαλείται «πληροφορίες» για την επίσκεψη της συντρόφου του Πρωθυπουργού και σύμφωνα με αυτές, η κυρία Μπαζιάνα υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών της οικίας.

Προφανώς ο συντάκτης του τηλεγραφήματος δεν εμπιστεύεται απολύτως τις φωτογραφίες που δείχνουν την σύντροφο του κ. Τσίπρα να υπογράφει όντως στο βιβλίο επισκεπτών της οικίας του αμερικανού αντιπρόεδρου και έτσι πρέπει να βασιστεί σε «πληροφορίες».

DMaS-zxW4AANBqq
Η Μπέτυ Μπαζιάνα υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών της οικίας υπό το βλέμμα της Κάρεν Πενς (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η οικία του Αντιπροέδρου ανήκει στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό (σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού).

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον Νο1 του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού.  Ωστόσο, η οικία ήταν τόσο όμορφη, ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...