273
«Δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη», δήλωσε η βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ που καλείται όμως τώρα να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της στη Βουλή | facebook

Επιμένει η Γεννιά: «Ενα 15χρονο δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 16:09
«Δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη», δήλωσε η βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ που καλείται όμως τώρα να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της στη Βουλή
|facebook

Επιμένει η Γεννιά: «Ενα 15χρονο δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 16:09

Παρά το γεγονός ότι επισήμως από την Κουμουνδούρου δεν τίθεται θέμα ποινών ή διαγραφής για τους «αντάρτες» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, η διαφοροποίηση της Γεωργίας Γεννιά φαίνεται ότι μάλλον θα έχει συνέχεια στα κομματικά όργανα.

Η καταψήφιση του άρθρου 3 του νέου νόμου από τη βουλευτή Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε ασχολίαστη από την εκπρόσωπο του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, η οποία σε αυστηρό ύφος την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της στην ονομαστική ψηφοφορία.

Θα πρέπει, είπε, «να εξηγήσει η ίδια γιατί το έκανε. Γιατί όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν και ποιες είναι οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και σε τι αναφέρεται η τελευταία απόφαση της ΚΕ, όπου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όλοι γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κυρίας Σβίγκου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (ραδιόφωνο 24/7).

Είχε προηγηθεί η απίστευτη δήλωση της Γεωργίας Γεννιά (στα Παραπολιτικά FM) -εξηγώντας το σκεπτικό της αρνητικής ψήφου της στο άρθρο 3 που αφορά στο ηλικιακό όριο των 15- σύμφωνα με την οποία «ένα παιδί από τα 15 ως τα 20 δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του, γι αυτό και βλέπουμε να αλλάζουν εύκολα επαγγέλματα»!

«Δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη και καταψήφισα», εξήγησε στη συνέντευξή της, ενώ ερωτηθείσα τι θα έκανε εάν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αρκέστηκε να πει πως «δεν ξέρει τι στάση θα τηρούσε στη Βουλή».

Όπως εξάλλου υποστήριξε, ουδέποτε δέχτηκε πιέσεις ή εκβιασμούς για να ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο, τονίζοντας πως παρέμεινε συνεπής στη θέση της, κρατώντας μια συνεπή στάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...