266
Ο επικεφαλής της Tesla, ο οποίος επενδύει πολλά στην πράσινη ενέργεια | EPA/JEROME FAVRE

Μασκ: Μπορώ να δώσω στο Πουέρτο Ρίκο 100% ηλιακή ενέργεια

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 07:15
Ο επικεφαλής της Tesla, ο οποίος επενδύει πολλά στην πράσινη ενέργεια
|EPA/JEROME FAVRE

Μασκ: Μπορώ να δώσω στο Πουέρτο Ρίκο 100% ηλιακή ενέργεια

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 07:15

Την ευκαιρία το Πουέρτο Ρίκο να υιοθετήσει εξ ολοκλήρου την ηλιακή ενέργεια βλέπει ο Ελον Μασκ μέσα στην καταστροφή που έφερε στο νησί ο τυφώνας Μαρία – και, φυσικά, με τη δική του βοήθεια.

Εβδομάδες μετά το πέρασμα του τυφώνα, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού εξακολουθεί να μην έχει ρεύμα  – και από ό,τι φαίνεται θα μείνει σε αυτήν την κατάσταση για πολύ ακόμη.

Σε ένα tweet ο Μασκ ανέφερε ότι η τεχνολογία του, που ήδη δίνει ρεύμα από τον ήλιο σε πολλά μικρότερα νησιά,  θα μπορούσε να δώσει ρεύμα και στο Πουέρτο Ρίκο, χτίζοντας από την αρχή το κατεστραμμένο δίκτυο του νησιού.

Δεν υπάρχει ζήτημα από την αρκετά μεγαλύτερη κλίματα του Πουέρτο Ρίκο, επισήμανε ο Μασκ, αρκεί βέβαια να το θέλει και η κυβέρνηση του νησιού.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ρικάρντο Ροσέλο σήκωσε το γάντι, απαντώντας «Ας το συζητήσουμε» καλώντας τον Μασκ να κάνει το Πουέρτο Ρίκο ζωντανό παράδειγμα και διαφήμιση για τις επιχειρήσεις του..

Ο Μασκ κατέχει την εταιρεία SolarCity, η οποία είναι μέρος της Tesla που παράγει τα ομώνυμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εξειδικεύεται στην αποθήκευση ενέργειας από τον ήλιο σε συσσωρευτές (power banks).

Σε ένα από τα νησιά που ηλεκτροδοτεί με τον τρόπο αυτό, στην Αμερικανική Σαμόα στον Ειρηνικό, το δίκτυο μπορεί να αποθηκεύσει ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και για τρεις ημέρες χωρίς να χρειάζεται τον ήλιο.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, υπενθυμίζει το BBC, ο Μασκ και ένας αυστραλός επιχειρηματίας είχαν στοιχηματίσει για την γρήγορη ολοκλήρωση μιας εγκατάστασης συσσωρευτών, της μεγαλύτερης στον κόσμο, που θα μπορούσε να χτιστεί στη νότια Αυστραλία.

Ενώ ο Μασκ είχε υποσχεθεί να είναι έτοιμη 100 ημέρες από την υπογραφή του συμβολαίου, το έργο ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...