354
Ο Δημήτρης Λόης | Coca-Cola HBC

Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca‑Cola HBC

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 14:31
Ο Δημήτρης Λόης
|Coca-Cola HBC

Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca‑Cola HBC

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 14:31

Μια δυσάρεστη είδηση για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο έγινε γνωστή την Τρίτη, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca‑Cola HBC, Δημήτρης Λόης, ο οποίος μόλις προ τριών εβδομάδων είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί προσωρινά από τη θέση του για λόγους υγείας. Η είδηση μεταδόθηκε και από τους Financial Times.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τα νέα του θανάτου του Δημήτρη. Ήταν μεγάλο προνόμιο που τον γνωρίζαμε προσωπικά και που εργαστήκαμε μαζί του για τόσα πολλά χρόνια», τόνισε ο Αναστάσης Δαβίδ, πρόεδρος του ΔΣ της Coca-Cola HBC, για να συμπληρώσει: «Ο Δημήτρης θα μείνει πάντα στη μνήμη μας για την αφοσίωσή του στους ανθρώπους μας και στις αξίες τις οποίες πρέσβευε».

Να σημειωθεί πως στις 15 Σεπτεμβρίου η Coca‑Cola HBC, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον ελληνικό χώρο και μια από τις σημαντικότερες εμφιαλώτριες εταιρείες της Coca-Cola στον κόσμο, είχε ανακοινώσει πως ο Δημήτρης Λόης θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία και, ως εκ τούτου, θα αποχωρούσε από τη θέση του για ένα εκτιμώμενο διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών (εδώ η σχετική ενημέρωση από το Reuters)

Οπως αναφερόταν στην ανακοίνωση της 15ης Σεπτεμβρίου, «κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με την εταιρεία και θα παραμείνει μέλος του ΔΣ. Κατά τους μήνες της απουσίας του, χρέη CEO θα εκτελεί ο Μιχάλης Hμελλος, CFO της Coca-Cola HBC».

Ο ίδιος ο Δ. Λόης είχε αναφέρει τότε πως «είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Coca-Cola HBC και δικό μου να πάρω αυτό το χρόνο για να εστιάσω στην υγεία μου, ενώ ο Μιχάλης και η υπόλοιπη ισχυρή μας ομάδα συνεχίζουν να εκτελούν τη στρατηγική μας».

Ο Δημήτρης Λόης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola Τρία Eψιλον τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ορίσθηκε περιφερειακός διευθυντής έχοντας την ευθύνη για σημαντικές αγορές της εταιρείας περιλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μολδαβίας, της Νιγηρίας και της Ρουμανίας.

Τον Ιούλιο του 2009 διορίστηκε γενικός επιχειρησιακός διευθυντής με ευθύνη για όλες τις χώρες του Ομίλου, για να αναλάβει τον Ιούλιο του 2011 τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Coca Cola ΗΒC.

Οπως έγινε γνωστό ο κ. Ημελλος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Coca-Cola HBC για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...