304
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο γιος του Χάμζα γύρω στο 2000 | AlArabiya.net

Κηρύγματα για τζιχάντ από τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 18:33
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο γιος του Χάμζα γύρω στο 2000 | AlArabiya.net

Κηρύγματα για τζιχάντ από τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 18:33

Κάπως έτσι είχαν ξεκινήσει τα πράγματα πριν από μερικές δεκαετίες: ένας νέος άνδρας απευθύνει ένα παθιασμένο κάλεσμα σε αγώνα στους απανταχού μουσουλμάνους.

Αυτή τη φορά είναι ένας νέος άνδρας που καλεί σε αγώνα κατά του ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ και των «σταυροφόρων», κάτι που μπορεί και να περνούσε απαρατήρητο αν αυτός ο άνδρας δεν ήταν ένας από τους γιους του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Οι Times του Λονδίνου αναφέρουν ότι σε ισλαμιστικούς ιστότοπους εμφανίστηκε ηχογραφημένο μήνυμα του Χαμζά μπιν Λάντεν, στο οποίο ο 28χρονος καλεί τους σουνίτες να πολεμήσουν κατά των σταυροφόρων (εννοεί την Δύση), κατά των σιιτών και κατά της διεθνούς επιθετικότητας.

«Το ζήτημα της Συρίας», λέει ακόμη ο γιος του Μπιν Λάντεν, «είναι ζήτημα ολόκληρης της παγκόσμιάς μουσουλμανικής κοινότητας

«Για να αντισταθούν οι Σύροι στους σταυροφόρους, τους σιίτες και τη διεθνή επιθετικότητα, πρέπει όλοι να σταθούν στο πλάι των Σύρων, να τους υποστηρίξουν και να τους δώσουν τη νίκη», λέει.

Ο Χάμζα είναι ο μόνος γιος του Μπιν Λάντεν από τον τρίτο γάμο του -συνολικά είχε πέντε. Ο ίδιος, όπως και ένας νεότερός του ετεροθαλής αδελφός του, ο Χαλίντ, μεγάλωσαν σε τζιχαντιστικά στρατόπεδα.

Ωστόσο ο Χαλίντ σκοτώθηκε κατά την επίθεση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμπονταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Η μητέρα του Χάμζα, η Χαΐρίγια, συνελήφθη στην ίδια επίθεση και ζει φρουρούμενη στη Σαουδική Αραβία, την γενέτειρα της μεγάλης οικογένειας των Μπιν Λάντεν.

Την ημέρα της επίθεσης, ο Χάμζα ήταν σε άλλο σημείο στο Πακιστάν και διέφυγε με τη βοήθεια της οργάνωσης. Εκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί – είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι η τελευταία γνωστή του φωτογραφία είναι σε ηλικία 12 ετών, περίπου δηλαδή το 2001.

Το 2015 ο υπαρχηγός της οργάνωσης, ο Αϊμάν αλ-Ζαούχρι παρουσίασε τον Χάμζα σε μια ηχογράφηση σαν «ένα λιοντάρι από τη φωλιά της Αλ Κάιντα»

Σύμφωνα με όσα λένε οι Times είναι πιθανός επόμενος ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...