544
«Πιστεύω στους Ελληνες και τις δυνατότητές τους», γράφει στο άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης | INTIMEnews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γελοίες οι επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς στροφής

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2017, 10:52
«Πιστεύω στους Ελληνες και τις δυνατότητές τους», γράφει στο άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
|INTIMEnews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γελοίες οι επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς στροφής

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2017, 10:52

Το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση της χώρας, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», όπου εκφράζει την πίστη του στους Έλληνες και τις δυνατότητές τους. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν παραλείπει να απαντήσει και στις πρόσφατες επιθέσεις προς το πρόσωπό του και την παράταξη συνολικά, διαμηνύοντας πως όσοι αμφισβητούν την δημοκοκρατική παρακαταθήκη της ΝΔ είναι ανιστόρητοι. «Είναι απλά γελοίο να μιλούν για δήθεν ακροδεξιές παρεκκλίσεις, αυτοί που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά για τους επικριτές του στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει «αθεράπευτα αισιόδοξος για τις προοπτικές της πατρίδας μας». «Πιστεύω στους Έλληνες και στις δυνατότητές μας. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το βήμα και να γράψουμε εμείς τη δική μας ιστορία. Είναι σίγουρα πολύ πιο δημιουργικό από το να συζητάμε για τις ιστορίες άλλων», σημειώνει για να συμπληρώσει στο ίδιο πλαίσιο:

«Η χώρα ζητά επανεκκίνηση. Πίσω από την σκοτεινή κουρτίνα της πιο βαθιάς κρίσης, πολλοί, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αγωνίζονται, δημιουργούν. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις. Ήρθε η ώρα κι εμείς οι πολιτικοί να κάνουμε τις δικές μας. Να απαντήσουμε με σαφήνεια στα πραγματικά και άμεσα ερωτήματα των πολιτών. Πως θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πως θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση; Πως δεν θα τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία για κάνω τη δουλειά μου; Πως θα αποκτήσει το πτυχίο μου αξία; Πως πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα ξέρω ότι θα με φροντίσουν; Πως θα νιώσω ασφαλής στη γειτονιά μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκηκς θέτει την ατζέντα των πραγματικών προβλημάτων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας, μια ατζέντα που, όπως λέει, αφορά όλους τους Έλληνες. «Προσωπικά», γράφει, «θεωρώ ότι δεν υπάρχει υψηλότερη αξία από την ελευθερία. Για αυτό κάθε μορφή ολοκληρωτισμού που περιορίζει ελευθερίες και ασκεί μαζική βία είναι αποκρουστική».

Όπως επισημαίνει, εκτός από αυτά τα θέματα που επείγουν, υπάρχουν και κρίσιμα μακροπρόθεσμα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα. Πώς θα παίξουμε το ρόλο που μας αξίζει σε μια Ευρώπη που αλλάζει; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής; Και βέβαια τί μέλλον έχει η Ελλάδα όταν αντιμετωπίζει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας».

«Για αυτά πρέπει να μιλήσουμε», καταλήγει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «και ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνουμε φαίνεται ποιος έχει προοδευτικές θέσεις και κοιτάζει μπροστά χωρίς προκαταλήψεις και ποιος όχι. Εμείς σε αυτά τα ερωτήματα – και σε πολλά άλλα – απαντούμε με θέσεις και όχι με κραυγές. Με ουσία και όχι με τεχνάσματα».

«Γελοίο να μας κατηγορούν για ακροδεξιά στροφή αυτοί που συγκυβερνούν με τον Καμμένο»

Όσο για τις επιθέσεις περί ακροδεξιάς στροφής που έχει δεχθεί πρόσφατα η ηγεσία της ΝΔ τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής: «Έχω την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι μιας μεγάλης παράταξης που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση κι άφησε πίσω το οδυνηρό παρελθόν. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν. Ο Παύλος Μπακογιάννης πλήρωσε με τη ζωή του το πάθος του να χτίζει γέφυρες εκεί που άλλοι ύψωναν τείχη. Το να αμφισβητούν κάποιοι τη σπουδαία δημοκρατική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας είναι πολιτικά ανιστόρητο. Να το επιχειρούν, μιλώντας για δήθεν ακροδεξιές παρεκκλίσεις, αυτοί που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο είναι απλά γελοίο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...