267
Μια εικόνα από το βίντεο: ο δυναμικός ηγέτης με το αυτόματο στα χέρια | YouTube

Ο πρόεδρος-κομάντο του Τουρκμενιστάν που το παίζει Σβαρτσενέγκερ

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2017, 08:22
Μια εικόνα από το βίντεο: ο δυναμικός ηγέτης με το αυτόματο στα χέρια
|YouTube

Ο πρόεδρος-κομάντο του Τουρκμενιστάν που το παίζει Σβαρτσενέγκερ

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2017, 08:22

Λίγο ως πολλοί όλοι οι ηγέτες θέλουν να δείξουν κάποια δυναμική πλευρά στον χαρακτήρα τους. Κάποιοι το παρακάνουν, όπως ο πρόεδρος ή μάλλον απόλυτος ηγέτης του Τουρκμενιστάν Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ.

Αυτές τις ημέρες τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα του μετέδωσαν βίντεο (πιθανόν δεν θα είχαν και άλλη επιλογή) με τον πρόεδρο με αποφασιστική στάση και μαύρα γυαλιά. Εμφανίζεται να πυροβολεί με αυτόματο, ρίχνει μαχαίρια με μεγάλη ακρίβεια πάνω σε στόχους, ενώ καλεί και ελικόπτερο το οποίο αναλαμβάνει δράση με πυραύλους.

Είναι ίσως μια έμμεση απάντηση σε αναφορές που θέλουν την ισλαμική βία να επεκτείνεται και στο Τουρκμενιστάν.

Ολα αυτά υπό τα βλέμματα αξιωματικών που παρατηρούν τον πρόεδρο έκπληκτοι και, όπως φαίνεται, με θαυμασμό.

Ο εκφωνητής φαίνεται εξίσου ενθουσιασμένος, όπως μεταφέρει τα λόγια του ο βρετανικός Telegraph: «ο αρχηγός του κράτους επέδειξε ακρίβεια στο σημάδι, το οποίο είναι ένδειξη του υψηλού επιπέδου στρατιωτικής ετοιμασίας».

Δεν ήταν πάντως όλοι τόσο θετική. Ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης επένδυσε το βίντεο μουσικά και με εικόνες από ταινία του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Τολμηρή κίνηση χωρίς άλλο, με δεδομένο τον στενό έλεγχο επί των μέσων ενημέρωσης και το ότι στις τελευταίες εκλογές ο Μπερντιμουχαμέντοφ  επικράτησε άνετα με μόλις… το 98% των ψήφων.

Ο οδοντίατρος το επάγγελμα Μπερντιμουχαμέντοφ  έχει συμπληρώσει 10 και πλέον χρόνια στην εξουσία, έχοντας αναλάβει από το 2006, μετά τον θάνατο του επίσης δεσποτικού ηγέτη Σαπαμουράτ Νιγιάζοφ. Από τον Νιγιάζοφ ο νέος πρόεδρος κληρονόμησε το πομπώδες στυλ και την σιδηρά πυγμή με την οποία διοικεί την χώρα του.

Κυρίως όμως την υπερβολή: το 2015 έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός τεράστιου αγάλματος του ίδιου από μάρμαρο και χρυσό. Πρόκειται για ένα πραγματικά κολοσσιαίο άγαλμα 21 μέτρων!

berdymukhamedov-horse

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...