360
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου | Nick Paleologos / SOOC

Γαβρόγλου: «Αν είναι να φύγουν οι καλοί στο εξωτερικό, να φύγουν»!

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2017, 18:49
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
|Nick Paleologos / SOOC

Γαβρόγλου: «Αν είναι να φύγουν οι καλοί στο εξωτερικό, να φύγουν»!

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2017, 18:49

Μια μάλλον αμφιλεγόμενη -αν μη τι άλλο- προτροπή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου του.

Ο κ. Γαβρόγλου, με αφορμή την συζήτηση που γινόταν την Παρασκευή για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε όσους διδάσκουν σε αυτά και δεν πληρώνονται να… φύγουν στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο επισημάνσεων για την λειτουργία των μεταπτυχιακών τμημάτων ο υπουργός, όπως αναφέρει το esos.gr έκανε λόγο για «μια μυθολογία που λέει ότι “αν κόψετε να πληρώνονται κάποιοι, τότε οι καλοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα καταρρεύσει το σύστημα”».

Σε αυτό απάντησε: «Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό, επειδή δεν πληρώνονται, εγώ τους προτρέπω να φύγουν, σας μιλώ πολύ ειλικρινά.

» Επειδή όμως αυτό δεν θα το κάνουν οι άνθρωποι, γιατί αυτό είναι μια τρομοκρατία που γίνεται στο δημόσιο και γίνεται από κάποιους απειλητικά. Θα σας παρακαλούσα, να σταματήσετε αυτή την καραμέλα ότι οι καλοί, επειδή δεν πληρώνονται, θα φύγουν για το εξωτερικό. Αυτοί που δεν πληρώνονται είναι όλοι τους κακοί; Αυτοί που είναι 12 ώρες στο Πανεπιστήμιο και κρατάμε το σύστημα στην πλάτη τους, τι ακριβώς είναι αυτοί;

» Ένα σεβασμό, σας παρακαλώ στον κόσμο, ο οποίος με το ελάχιστο μισθό που παίρνει έχει κρατήσει».

Συνέχισε απευθυνόμενος σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι:

«Λέτε “θα κλείσουν τα μεταπτυχιακά” Αυτό είναι μια απειλή. Γιατί αν το μόνο κίνητρο είναι τα λεφτά, εγώ λέω καλώς να κλείσουν.

» Και να σας ρωτήσω: το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι ανοιχτό στους νέους επιστήμονες; Ακουσα τον κ. Κρεμαστινό και σοκαρίστηκα γιατί μας είπε “γιατί δεν παίρνουμε το Χάρβαρντ να το αντιγράψουμε;” Στο περιοδικό Fortune, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό περιοδικό, λέει ότι μπορεί να καταρρεύσει το αμερικανικό σύστημα γιατί τα οικονομικά του είναι εκτός ελέγχου. Αυτά συζητιούνται διεθνώς, δεν είναι ίδιον της Ελλάδας».

Το νομοσχέδιο πρόκειται να έλθει τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Επ’αυτού και απευθυνόμενος στους βουλευτές ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «είμαι ήρεμος, συναινετικός αλλά έχω και κόκκινες γραμμές και οι κόκκινες γραμμές είναι όταν διαταράσσεται και υπονομεύεται ένα κλίμα δημοκρατίας και εκφράσεις όπως “πολιτικό έγκλημα” και “πάμε στα σκοτεινά χρόνια” υπονομεύουν τη δημοκρατία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...