741
Το εγκώμιο του γάλλου Επιτρόπου έπλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας | Ιntime / Στέλιος Στεφάνου

Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 11:27
Το εγκώμιο του γάλλου Επιτρόπου έπλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
|Ιntime / Στέλιος Στεφάνου

Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 11:27

Mήνυμα στήριξης και συμπαράστασης έστειλε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο αρμόδιος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Επίπροπος Πιερ Μοσκοβισί. «Είμαστε στο πλευρό σας, θέλουμε η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς», τόνισε ο γάλλος Επίτροπος σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, με την οποία ξεκίνησε τον μαραθώνιο επαφών του στην Αθήνα.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για εκπληκτική βελτίωση στην κατάσταση της Ελλάδας και αναφέρθηκε στη συμφωνία Αθήνας -ΔΝΤ – δανειστών μετά  και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή.

231509
Ναι μεν αλλά, από το γάλλο επίτροπο (Intime /Στέλιος Στεφάνου)

«Η Ελλάδα, βρίσκεται σήμερα σε μια εξαιρετική θέση, το ΔΝΤ επίσης έχει συμφωνήσει με αυτό. Επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές», ανέφερε ο Επίτροπος, υπογραμμίζοντας ότι σηματοδοτείται μια νέα φάση στις σχέσεις της, τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με την διεθνή Κοινότητα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής, χρειάζεται συνέχεια της προσπάθειας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε περίπου έναν χρόνο. «Η Ελλάδα», εξήγησε, «είναι μια χώρα που παρακολουθούμε, αγαπάμε αλλά θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες, ώστε να μοιραστούμε και τα ίδια οφέλη».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», διαβεβαίωσε, «ήταν πάντα στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να σας βοηθούμε και αυτό θα το μεταφέρω κατά τις επικείμενες συναντήσεις μου με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Στουρνάρα».

231515
«Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας», διεμήνυσε ο Πιερ Μοσκοβισί (Ιntime/Στέλιος Στεφάνου)

«’Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «και περιμένουμε με βάση τον χρόνο που έχουμε συμφωνήσει, ότι όταν θα έρθει η ώρα αυτή και από την πλευρά των εταίρων μας, θα γίνει αυτό που πρέπει σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους».

«Μην ξεχνάτε ότι αυτό που κάνατε για την Ελλάδα και εσείς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι κάτι που αφορά την Ευρωζώνη, κάτι που αφορά την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί εάν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα ήταν κάτι που θα έβλαπτε την πορεία όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλης της Ευρωζώνης. Επομένως, το επαναλαμβάνω. Όσα κάνατε, όσα έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι και για το μέλλον, και για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ίδιας της Ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί για να συμπληρώσει:

«Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη ακόμα του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου- ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- άρα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν θα έρθει ο καιρός, μέχρι τότε, επαναλαμβάνω, η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δικές τις υποχρεώσεις όπως συμφωνήσαμε».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της προσπάθειας να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup, τονίζοντας την ανάγκη να αποκτήσει θεσμική υπόσταση, πολύ πιο ισχυρή, από αυτή που έχει σήμερα.  «Είναι θέμα Δημοκρατίας, είναι θέμα προσαρμογής στους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου», παρατήρησε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η θεσμική ενίσχυση του Eurogroup, η πλαισίωση του Eurogroup με κανόνες Δικαίου, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να λειτουργεί, είναι και προς όφελος του ιδίου του Eurogroup.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να συγχαρεί  τον κ. Μοσκοβισί για τον τρόπο που έχει ασκήσει τα καθήκοντά του γενικότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αρμόδιος Επίτροπος: «Έχετε αποδείξει ότι δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης, αλλά έχετε ένα όραμα γενικά ως προς τον τομέα τον οποίο διαχειρίζεστε. Και εύχομαι πραγματικά όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνετε, αυτό το όραμα που έχετε που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ισχύ της, την εικόνα της, εύχομαι όταν έρθει η ώρα όλα αυτά να σας αναγνωριστούν, όπως αρμόζει στην δικιά σας προσωπικότητα», κατέληξε στην αναφορά για το Επίτροπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μοσκόβισι χαρακτήρισε «συναρπαστικό» το τετ α τετ με τον ελληνα Πρόεδρο. «Η συνάντηση είναι πάντα συναρπαστική με τον έλληνα Πρόεδρο, έναν πεπεισμένο και στρατευμένο Ευρωπαίο», έγραψε ο γάλλος Επίτροπος στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

231494

231491
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Πιερ Μοσκοβισί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη / Intime

Ο Επίτροπος είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ έπεται η συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...