862
Σταύρος Κοντονής (αριστερά) και Πάνος Καμμένος ψιθυρίζουν και γελούν σε παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής | ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIMENEWS

Οι επαφές Καμμένου με ισοβίτη της «Noor 1» και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε ο Κοντονής

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 13:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/06/2017 15:35
Σταύρος Κοντονής (αριστερά) και Πάνος Καμμένος ψιθυρίζουν και γελούν σε παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής
|ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIMENEWS

Οι επαφές Καμμένου με ισοβίτη της «Noor 1» και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε ο Κοντονής

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 13:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/06/2017 15:35

Δεν έδωσε καθαρές απαντήσεις για τη φερόμενη σύνδεση του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη της υπόθεσης Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αντ’ αυτού, ο Σταύρος Κοντονής επέλεξε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη -δηλαδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον εγκάλεσαν να εξηγηθεί για δημοσίευμα που θέλει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο να παρεμβαίνει στην εν εξελίξει ακροαματική διαδικασία του καταδικασμένου προκειμένου να ενοχοποιήσει συγκεκριμένο επιχειρηματία- ότι πίσω από τις αντιδράσεις τους κρύβονται οικονομικά συμφέροντα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «θα περίμενε άλλου είδους αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα για μια υπόθεση για την οποία οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίστηκαν ένας-ένας από προσώπου γης».

Σχολιάζοντας αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου περί «βορβορώδους κατάστασης», ο υπουργός ανέφερε: «σχετικά με ορισμένα χθεσινά δημοσιεύματα για τα οποία δυστυχώς υπήρχαν και ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων, δεν θα έκανα καμία αναφορά, αλλά επειδή μεταχειριστήκατε τη φράση βορβορώδης (σ.σ. προς κ. Παπαθεοδώρου), εγώ θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, δια των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα ελεγχθεί αν έχει συμβεί oποιαδήποτε παρατυπία, όσον αφορά τον κανονισμό της φυλακής. Ομως θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι αυτή η υπόθεση αφορά την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης, για το οποίο ζήτημα δεν έχει υπάρξει ακόμα απόλυτα δικαστική διαλεύκανση», πρόσθεσε. «Θα περίμενα άλλου τύπου παρεμβάσεις στο θέμα αυτό, όταν ένας- ένας οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίζονταν ή όταν υπήρξε μια εκτεταμένη συνέντευξη, του συγκεκριμένου ισοβίτη σε δημοσιογράφο, στον οποίο είχε παράσχει και ρητή συναίνεση για την δημοσιοποίηση της συνέντευξης. Και η οποία συνέντευξη λέει πολλά ενδιαφέροντα που, ως εκ θαύματος, ο Τύπος που ασχολείται σήμερα με ήσσονος σημασίας ζητήματα- εάν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος- αυτός ο Τύπος γι΄ αυτή τη συνέντευξη δεν είπε κουβέντα», τόνισε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και ότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. «Εγώ εύχομαι να μην εμπλέκεται κανένας έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα, η οποία θα σκόρπιζε το θάνατο σε χιλιάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, και θα έφερνε σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες», είπε επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μιλάμε εδώ για μικροποσότητες αλλά για 2,1 τόνους ηρωίνης».

Επίθεση από ΝΔ στον υπουργό Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωσή του= ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα», αναφέρθηκε στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καρφί αλλά και σε παλαιότερο της εφημερίδας Real News.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Υπογράμμισε, ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Αφού επεσήμανε ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση», ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης, εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».

Για την ερώτηση που θα κατέθετε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης είχε προϊδεάσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», το πρωί της Δευτέρας. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι «δεν έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση στην ελληνική ιστορία ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της Δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη».

Υπογράμμισε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει θεσμική ιδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο και ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, τον μισό ποινικό κώδικα και την ηθική και υπογράμμισε ότι ο υπουργός Αμυνας και ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή, με την οποία ρωτούσε τον κ. Καμμένο αν επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη και αν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση που αγνοούν όλοι οι άλλοι…

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει λέγοντας: «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1″. Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό». 

Παρασκευόπουλος: Δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή το ζήτημα

Την άποψη ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τις αποκαλύψεις που αφορούν τον Πάνο Καμμένο και την εμπλοκή του στην υπόθεση Noor 1 εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νομικός στο επάγγελμα, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Οι προϋποθέσεις για αξιοποίηση τέτοιου υλικού προβλέπονται στον νόμο και εδώ αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται. Δεν υπάρχει δυνατότητα συζήτησης στη Βουλή. Θυμίζω ότι η αντιπολίτευση όταν ψηφιζόταν ο νόμος έλεγε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αξιοποείται παρανόμως κτηθέν υλικό», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...