268
Οι πέντε πρωθυπουργοί (από αριστερά): Στέφεν Λόφβεν της Σουηδίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν της Δανίας, Ερνα Σόλμπεργκ της Νορβηγίας, Γιούχα Σιπίλα της Φινλανδίας και Μπιάρνι Μπένεντικτσον της Ισλανδίας | Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Οταν οι σκανδιναβοί πολιτικοί τρολάρουν -ξανά- τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 15:53
Οι πέντε πρωθυπουργοί (από αριστερά): Στέφεν Λόφβεν της Σουηδίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν της Δανίας, Ερνα Σόλμπεργκ της Νορβηγίας, Γιούχα Σιπίλα της Φινλανδίας και Μπιάρνι Μπένεντικτσον της Ισλανδίας
|Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Οταν οι σκανδιναβοί πολιτικοί τρολάρουν -ξανά- τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 15:53

Αλλη μια ευκαιρία για να δείξουν τις υψηλές τους επιδόσεις στην τέχνη της λεπτής ειρωνείας ή -για να το πούμε με πιο σύγχρονους όρους στην τέχνη του ποιοτικού τρολαρίσματος- είχαν οι σκανδιναβοί πολιτικοί.

Θύματά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν πάνω από μια φωτισμένη υδρόγειο σφαίρα, σε ένα ημιφωτισμένο δωμάτιο με τρόπο που παρέπεμπε σε κάποια μυστηριώδη τελετή.

2017-05-22T143140Z_1928230624_RC19A4A27F00_RTRMADP_3_USA-TRUMP-SAUDI-ORB
(Saudi TV via Reuters TV)

Δεν είχαν -ελπίζουμε- τέτοια πρόθεση, αλλά, βέβαια, δεν χρειάζεται και πολύ για να γίνει βάιραλ μια τέτοια φωτογραφία.

Για όσους η φωτογραφία θύμισε τελετές μαύρης μαγείας, η Εκκλησία του Σατανά έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για σατανιστική τελετή.

Λίγες ημέρες μετά τον Τραμπ, οι ηγέτες των πέντε σκανδιναβικών χωρών (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και Ισλανδία), θέλησαν να απαθανατίσουν την συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας με ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας.

Φωτογραφήθηκαν, λοιπόν, με τα χέρια πάνω σε μια μπάλα ποδοσφαίρου (φωτογραφία στην κορυφή της σελίδας).

Η νορβηγή πρωθυπουργός Ερνα Σόλμπεργκ, με όσα τουλάχιστον έγραψε στο Facebook, δείχνει ότι έγινε σκόπιμα: «Ποιος κυβερνά τον κόσμο, το Ριάντ ή το Μπέργκεν;», ρωτά ρητορικά.

Τον Φεβρουάριο, η Ιζαμπέλα Λέβιν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σουηδίας, είχε βρει την ευκαιρία να «τρολάρει» τον Ντόναλντ Τραμπ που συνηθίζει να φωτογραφίζεται με τους επιτελείς του κάθε φορά που υπογράφει αποφάσεις.

Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε φωτογραφηθεί μόνο με άνδρες. Ετσι η Λέβιν φωτογραφήθηκε (κάτω) μόνο με γυναίκες υπουργούς και συμβούλους!

lovin

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...