726
O Θάνος Τζήμερος σε παλαιότερη ομιλία του. Τώρα φαίνεται ότι δεν έμεινε στα λόγια και προχώρησε σε προπηλακισμούς κατά περιφερειακής συμβούλου | SOOC

Βίαιο επεισόδιο Τζήμερου με περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 19:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/05/2017, 08:13
O Θάνος Τζήμερος σε παλαιότερη ομιλία του. Τώρα φαίνεται ότι δεν έμεινε στα λόγια και προχώρησε σε προπηλακισμούς κατά περιφερειακής συμβούλου
|SOOC

Βίαιο επεισόδιο Τζήμερου με περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 19:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/05/2017, 08:13

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο υπουργείο Μεταφορών, με πρωταγωνιστή τον περιφερειακό σύμβουλο Θάνο Τζήμερο. Οπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο κ. Τζήμερος γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες του ΠΑΜΕ για την απεργία της 17ης Μαΐου. Ως εκ τούτου ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Ξανά» αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση.

Ο ίδιος ο κ. Τζήμερος, ωστόσο, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και είπε ότι έγιναν ακριβώς τα αντίθετα! «Δεν χαστούκισα, δεν γρονθοκόπησα, απλώς απώθησα αυτούς που μου επιτέθηκαν» είπε ο κ. Τζήμερος, υποστηρίζοντας ότι είναι πάγια θέση του να μη λερώνεται ο δημόσιος χώρος με αφίσες και γι’ αυτό τις έσκισε. «Ζητείστε το βίντεο της συνεδρίασης» προκάλεσε ο κ. Τζήμερος τον Νίκο Χατζηνικολάου που του πήρε τη συνέντευξη για τον ΑΝΤ1. Ο κ. Τζήμερος παραδέχτηκε ότι όταν μέλη του ΠΑΜΕ ήρθαν και του πέταξαν τις σχισμένες αφίσες στη θέση του, «έναν από το ΚΚΕ τον έσπρωξα πολύ δυνατά. Αν πήρε η μπάλα την κυρία Μπαλού δεν ξέρω» προσέθεσε. Κατήγγειλε δε ότι προ μηνών είχε δεχτεί επίθεση από μέλη του ΚΚΕ και ότι δεν θα άφηνε πάλι να τον χτυπήσουν. «Στη σοβιετοποιημένη Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι αντίπαλος του ΚΚΕ» σχολίασε.

Σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζήμερος επικαλέστηκε την ύπαρξη βίντεο που κατά την άποψή του δείχνει ότι πρώτα ασκήθηκε βία εναντίον του. Το βίντεο δείχνει την όντως βίαιη απομάκρυνσή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού όμως είχε αποφασιστεί η αποβολή του για βιαιοπραγία κατά της κυρίας Μπαλού.

https://www.youtube.com/watch?v=lxRMzEH6Or0

O κ. Τζήμερος είπε ότι πάντα σκίζει τις αφίσες και αποτελεί η κίνηση αυτή αποτελεί πολιτική πράξη. Δεν έδωσε εξήγηση γιατί ενώ τις σκίζει, καθώς τις θεωρεί σκουπίδια σε δημόσιο χώρο, έπειτα τις πέταξε κάτω. Αντιθέτως επιτέθηκε στα ΜΜΕ γιατί κάνουν «γαργάρα», όπως είπε, τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από «τραμπούκους», όπως τους χαρακτήρισε, του ΚΚΕ.

«Υστερικό φασιστοειδές»

Από την πλευρά της, μιλώντας αρχικά στον ΑΝΤ1 και έπειτα, το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, η κυρία Μπαλού χαρακτήρισε τον κ. Τζήμερο «υστερικό φασιστοειδές» και «εχθρό κάθε λαϊκού αγώνα των εργαζομένων». Η ίδια επέμεινε ότι και τον σύντροφό της από το ΠΑΜΕ τον έσπρωξε και την ίδια τη χτύπησε επανειλημμένως. «Είναι δειλία να μην παραδέχεται ότι με χτύπησε. Το είδαμε όλοι» προσέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Καραμέρος κατήγγειλε ότι ο κ. Τζήμερος όντως γρονθοκόπησε την κυρία Μπαλού: «Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος», ανέφερε ο κ. Καραμέρος και ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

Ωστόσο ακόμα και μετά την απόφαση να αποβληθεί από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της κίνησης «Δημιουργία Ξανά» αρνήθηκε να αποχωρήσει φωνάζοντας διαρκώς «είστε φασίστες»! Η συνεδρίαση διεκόπη, προκειμένου να επανέλθει η τάξη στην αίθουσα, και με την παρέμβαση άλλων περιφερειακών συμβούλων ο κ. Τζήμερος τελικά αποχώρησε.

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε άμεσα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Η επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής”, Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής», δήλωσε η περιφερειάρχης.

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανέφερε:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.

» Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

» Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

» Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...