188
Ο Σόιμπλε σε παλαιότερη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ | REUTERS/Rogan Ward

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα βελτιώνεται επειδή αποφάσισε να παραμείνει στο ευρώ»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 18:13
Ο Σόιμπλε σε παλαιότερη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
|REUTERS/Rogan Ward

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα βελτιώνεται επειδή αποφάσισε να παραμείνει στο ευρώ»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 18:13

Μια σημαντική συνέντευξη παραχώρησε στην ιταλική La Repubblica ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο άνθρωπος που ήθελε πάντα το Grexit.

«Αν μια χώρα δεν θέλει να βγει από το ευρώ πρέπει να κάνει δομικές αλλαγές όπως η Ελλάδα», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Τα προγράμματα βοήθειας που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιρλανδία δέχθηκαν πολλές κριτικές, αλλά έφεραν πάντα αποτελέσματα». Ο κ. Σόιμπλε είπε πως «με το ευρώ τελείωσε η εποχή στην οποία κάποιες χώρες παρέμεναν ανταγωνιστικές διαμέσου της υποτίμησης των νομισμάτων, τονίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να δημιουργήσουν από μόνες τους τις συνθήκες για να αναπτυχθούν. Σε αυτό το θέμα η Ελλάδα βελτιώνεται», προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ήταν λάθος η πρότασή του «να βγει, προσωρινά, η Ελλάδα από το ευρώ, τον Ιούλιο του 2015», ο κ. Σόιμπλε επικαλέστηκε δήλωση του ιταλού ομόλογου του, Πιερ Κάρλο Παντοάν, ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών Οικονομικών ήταν πεπεισμένη πως θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε προσωρινά από το ευρώ.

«Η Ελλάδα αποφάσισε κάτι το διαφορετικό. Τώρα καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να έχει επιτυχία», συμπλήρωσε

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...