320
Τον πατέρα και προπονητή της αγκαλιάζει η Αννα Κορακάκη ύστερα από μία από τις πολλές νίκες της | Facebook

Με χρυσό και χάλκινο επιστρέφει από την Τσεχία η Κορακάκη!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2017, 19:47
Τον πατέρα και προπονητή της αγκαλιάζει η Αννα Κορακάκη ύστερα από μία από τις πολλές νίκες της
|Facebook

Με χρυσό και χάλκινο επιστρέφει από την Τσεχία η Κορακάκη!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2017, 19:47

Με δύο μετάλλια και άριστες επιδόσεις -μία ανάσα πριν από ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ- επιστρέφει η ελληνίδα Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη από το γκραν πρι του Πλζεν της Τσεχίας.

Στον αγώνα του Σαββάτου, στο αεροβόλο πιστόλι από 25 μέτρα, στον προκριματικό γύρο κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε η Αγη Κασούμη από το 1996 και ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ, που αντέχει 23 χρόνια! Τελικά στον τελικό που κρίθηκε σε λεπτομέρειες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η επιτυχία της αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, καθώς στη διοργάνωση συμμετείχαν και οι τρεις Ολυμπιονίκες του Ρίο. «Πριν ξεκινήσει ο αγώνας ήμουν σίγουρη ότι θα κάνω κάτι καλό. Το πίστευα», δήλωσε η ίδια από την Τσεχία στην Καθημερινή.

Η απίστευτη απόδοσή της συνεχίστηκε και την Κυριακή. Η Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μέτρα. Στον αγώνα κατετάγη 2η με επίδοση 385/400, αλλά στον τελικό πέτυχε 246,3 και άφησε 8,5 πόντους πίσω της τη γερμανίδα Σκίερς, ενώ στην 3η θέση αναδείχθηκε η ινδή Σντου με 218,8.

kor1
Η χρυσή Κορακάκη (στη μέση) η γερμανίδα Σκίερς στα αριστερά και η ινδή Σντου μετά τον αγώνα της Κυριακής (Facebook)

«Ακόμη προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε!», έγραψε η Αννα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

«Σήμερα στο διεθνές meeting του Plzen ισοφάρισα ανεπίσημα το θρυλικό παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 594/600 που έγινε 23 χρόνια πριν στο σπορ πιστόλι! Με βολές ακριβείας 296(99 99 98) & ταχείας 298(100 99 99) έσπασα το πανελλήνιο ρεκόρ ανεβάζοντας τον πήχη σε μία ιστορική επίδοση! Στον τελικό που κρίθηκε σε λεπτομέρειες αλλά και τύχη όπως φάνηκε, κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο! Τα συναισθήματά μου απερίγραπτα! Καληνύχτα Ελλάδα».

Στο γκραν πρι συμμετείχε και ο αδελφός της, Διονύσης Κορακάκης, στην κατηγορία ανδρών και είχε 566/600 στο αεροβόλο πιστόλι και 537/600 στο ελεύθερο πιστόλι.

«Τους ευχαριστώ και τους δύο και για ακόμη μία φορά με κάναν υπερηφανο!!!! Φιλιά σε όλους από το όμορφο Plzen», έγραψε στο Facebook ενθουσιασμένος ο πατέρας και προπονητής τους, Τάσος Κορακάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...