517
Η Αντέλ, η πιο πλούσια νέα μουσικός, δίνει ένα δώρο στο Facebook για τα γενέθλιά της: παριστάνει την 70χρονη ηρωίδα που έχει επινοήσει η κωμικός Κάθριν Τέιτ | Facebook/Adele

Ποιο Brexit; Οι πλούσιοι της Βρετανίας πλουτίζουν ακόμη περισσότερο!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2017, 14:42
Η Αντέλ, η πιο πλούσια νέα μουσικός, δίνει ένα δώρο στο Facebook για τα γενέθλιά της: παριστάνει την 70χρονη ηρωίδα που έχει επινοήσει η κωμικός Κάθριν Τέιτ | Facebook/Adele

Ποιο Brexit; Οι πλούσιοι της Βρετανίας πλουτίζουν ακόμη περισσότερο!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2017, 14:42

Είναι σχεδόν 30 ετών. Ακριβώς μία ημέρα μετά τα 29α γενέθλιά της, τα οποία γιόρτασε στις 5 Μαΐου, μοιράζεται μία προσωπική στιγμή βλακείας στο Facebook. Βάζει γυαλιά πρεσβυωπίας , μία ροζ ζακετούλα που μοιάζει να δανείστηκε από την ηλικιωμένη κυρία του διπλανού διαμερίσματος, αντικαθιστά τα λεία, ίσια μαλλιά της με ηλεκτρισμένες, ξεθωριασμένες τρίχες και βγάζει τέσσερα πορτρέτα, κάνοντας τέσσερις διαφορετικές γκριμάτσες.

Είναι ένα «inside joke» για τους  Βρετανούς που γρήγορα καταλαβαίνουν ότι η αγαπημένη τους Αντέλ παριστάνει την Τζόανι «Ναν» Τέιλορ, μία 70χρονη καυστική, πληθωρική -σε βρετανικά στάνταρντ κυνισμού- γυναίκα που έχει εφεύρει η κωμικός Κάθριν Τέιτ για την σατιρική εκπομπή της «The Cathrine Tate Show».

adele2

«Σχεδόν 30!», γράφει χαριτολογώντας στο ποστ της η Αντέλ. Σχεδόν 30 και ήδη εκατομμυριούχος, η πιο πλούσια νεαρή μουσικός της χώρας! Η ταλαντούχα τραγουδίστρια είναι ανάμεσα στους 1.000 πλουσιότερους της Βρετανίας με την περιουσία της να αγγίζει τις 125 εκατ. λίρες. Η τραγουδίστρια αύξησε την περιουσία της κατά 40 εκατ. λίρες το τελευταίο έτος, με τα τεράστια κέρδη από την παγκόσμια περιοδεία της και από τις πωλήσεις του τελευταίου της άλμπουμ «25».

Αυτό που ακούσατε. Το τελευταίο έτος, δηλαδή ακριβώς μετά το σοκ γτου Brexit, οι πλούσιοι της  Βρετανίας πλουτίζουν! Αυτό δείχνει η ετήσια Λίστα Πλουσίων που δημοσιεύουν κάθε χρόνο οι Sunday Times.

«Ενώ πολλοί από εμάς ανησυχήσαμε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πολλοί από τους πλουσιότερους της Βρετανίας κράτησαν την ψυχραιμία τους και συνέχισαν να βγάζουν δισεκατομμύρια», σχολίασε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας ο συντάκτης της λίστας, Ρόμπερτ Γουότς, εξηγώντας ότι η αναζωογόνηση του χρηματιστηρίου πάντα ευνοεί τους πλουσιότερους.

GettyImages-654720072
Η Αντέλ μαγεύει με τη φωνή της -και βγάζει αμύθητα ποσά- σε συναυλία στη Μελβούρνη τον περασμένο Μάρτιο (Graham Denholm/Getty Images/Ideal Image)

Ο συνολικός πλούτος των 1.000 πλουσιότερων αυξήθηκε κατά 14% το 2016, αγγίζοντας το σύνολο των 658 δισ. λιρών, ρεκόρ στην ιστορία των ζάπλουτων της χώρας. Από αυτούς που βρίσκονται στο τοπ 20 μόνο η οικογένεια Γουέστον έχασε (500 εκατ. λίρες) αντί να αυξήσει τα κέρδη της. Μάλιστα, σημειώθηκε άλλο ένα ρεκόρ: οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας αυξήθηκαν κατά 14, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στους 134.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα αδέλφια Σρι και Γκόμπι Χιντούτζα, δύο ινδικής καταγωγής επενδυτές σε ακίνητα, ιατρική περίθαλψη, πετρέλαια και φυσικό αέριο, με μία περιουσία 16,2 δισ. -αυξήθηκε κατά 3,2 δισ. λίρες το 2016.

Ανάμεσα στους πλουσιότερους είναι και ο 26χρονος Δούκας του Γουέστμινστερ, Χιου Γκρόσβενορ. Είναι το μοναδικό βρετανικής καταγωγής πρόσωπο που βρίσκεται στο τοπ 10 της λίστας.

Ο Αλισέρ Ουσμάνοφ, ιδιοκτήτης του 30% της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αρσεναλ πρόσθεσε άλλα 4 δισ. στην περιουσία των 11,79 δισ. λιρών.

Ο Σερ Τζέιμς Ντάισον, μηχανικός στο επάγγελμα, διακεκριμένος επιχειρηματίας και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, αύξησε την περιουσία του κατά 7,8 δισ. λίρες.

Ενώ ύστερα από τη μεταγραφή του στη Manchester United -με συμφωνία ύψους 110 εκατ. λίρες- προστέθηκε το όνομα του σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Βλέπουμε περισσότερη ποικιλομορφία στη σύνθεση της λίστας. Περισσότερες γυναίκες, περισσότεροι άνθρωποι με μεταναστευτικό ιστορικό, περισσότερα επαγγέλματα, για παράδειγμα αγρότες που ασχολούνται με αβγά, επιχειρηματίες που παράγουν τροφές σκύλου να αναδεικνύονται ανάμεσα σε διαχειριστές hedge fund και βαρόνους ιδιωτικού κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Γουότς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...