161
Μέι και Τουσκ κατά τη συνάντησή τους στην Ντάουνιγκ Στριτ | REUTERS/Dan Kitwood

Μέι σε Τουσκ: Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 20:57
Μέι και Τουσκ κατά τη συνάντησή τους στην Ντάουνιγκ Στριτ
|REUTERS/Dan Kitwood

Μέι σε Τουσκ: Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 20:57

Ενταση έχει δημιουργηθεί μετά την πρόταση της ΕΕ να χορηγήσει στην Ισπανία δικαίωμα άσκησης βέτο για τη μελλοντική σχέση Γιβραλτάρ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε συνάντηση της Τερέζα Μέι με τον Ντόναλντ Τουσκ στην Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει το καθεστώς της περιοχής, χωρίς τη συναίνεση των πολιτών που ζουν στον βρετανικό θύλακα.

Επειτα από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Μέι τόνισε πως η Βρετανία αναμένει την έναρξη των επίσημων συνομιλιών με την ΕΕ, μόλις η Ενωση καταλήξει στις κατευθυντήριες γραμμές της.

«Η πρωθυπουργός επίσης έκανε σαφές ότι αναφορικά με το ζήτημα του Γιβραλτάρ, η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει: Η Βρετανία θα επιδιώξει την σύναψη μιας συμφωνίας με τους καλύτερους δυνατούς όρους για το Γιβραλτάρ κατά τις διαπραγματεύσεις εξόδου από την ΕΕ, ενώ δεν θα τεθεί σε καμία διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ δίχως την συναίνεση των πολιτών του βρετανικού θύλακα», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο της Μέι με ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...