250
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών |

Μητσοτάκης: «Τραγική η κατάσταση στην οικονομία»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 21:52
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών |

Μητσοτάκης: «Τραγική η κατάσταση στην οικονομία»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 21:52

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διέψευδαν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις εξαγγελίες του για μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση. «Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπρος η χώρα και να ζήσουμε ξανά μια μακρά περίοδο ανάπτυξης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Σταθερό φορολογικό σύστημα. Όχι διαρκείς αιφνιδιασμούς. Μικρότερο και καλύτερο Κράτος. Εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και πρόσβαση σε πραγματική ρευστότητα. Δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε δύο χρόνια. Τον φόρο επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Τη φορολόγηση μερισμάτων από το 15% στο 5%. Και δεσμευόμαστε, μόλις έχουμε εικόνα, να δούμε το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στην κατεύθυνση της μείωσής τους, ώστε να δοθούν κίνητρα για προσλήψεις».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2016, επισήμανε: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διέψευδαν. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καταστροφολογία. Είναι μια ακριβής αποτύπωση της εικόνας της αγοράς… Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2015 και δυστυχώς παρέμεινε και το 2016. Η τραγική κατάσταση στην πραγματική οικονομία, που βιώνουν εδώ και καιρό όλοι οι Έλληνες, αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία. Και όσο η αβεβαιότητα παραμένει, η οικονομία θα αποσταθεροποιείται ακόμα περισσότερο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...