553
Η Οζιέρ σε εκδήλωση υπέρ του Μακρόν | lavoixdunord.fr

Η θετή κόρη του Μακρόν βγαίνει στο προσκήνιο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2017, 09:32
Η Οζιέρ σε εκδήλωση υπέρ του Μακρόν
|lavoixdunord.fr

Η θετή κόρη του Μακρόν βγαίνει στο προσκήνιο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2017, 09:32

Αν παραφράζαμε το γνωστό ρητό, θα λέγαμε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο υποψήφιο σχεδόν πάντα κρύβεται και μια επιτυχημένη γυναίκα. Η περίπτωση του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στα 39 του θέλει να βρεθεί στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων με όχημα ένα πολιτικό σχήμα που θέλει να διαφοροποιηθεί από τα καθιερωμένα, ακολουθεί αυτή την πεπατημένη. Με μια μικρή διαφοροποίηση.

Σε αυτή την ιστορία υπάρχει ένα love story και δύο νεαρές δυναμικές γυναίκες.

Η πρώτη είναι η 32χρονη Τιφέν Οζιέρ, θετή του κόρη. Είναι η θυγατέρα της συζύγου του Μακρόν από τον πρώτο γάμο της με τον τραπεζίτη Αντρέ-Λουί Οζιέρ. Είναι μόλις επτά χρόνια μικρότερη του προεδρικού υποψηφίου.

Μητέρα δύο παιδιών και δικηγόρος η Οζιέρ, έχει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του πατριού της και συχνά εμφανίζεται μαζί με τη μητέρα της στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Εχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Μακρόν, ενώ αισθάνεται -και είναι- κοντά του και τα πολιτικά του πιστεύω: «Είναι εξαιρετικός, θαυμάσιος, έχει μακροπρόθεσμο όραμα για την κοινωνία», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα.

Το αποδίδει αυτό «ίσως στο ότι σπούδασε φιλοσοφία. Παίζει το ευρύτερο παιχνίδι και δεν σκέφτεται βραχυπρόθεσμα. Εχει πραγματική ανθρώπινη νοημοσύνη και η απόδειξη είναι ότι το κίνημά του άρχισε ακούγοντας τον γαλλικό λαό».

Ακόμη πιο ενθουσιώδης ακούγεται η Λωράνς Αΐμ, δημοσιογράφος-ανταποκρίτρια στις ΗΠΑ που εργάζεται πλέον σαν διευθύντρια επικοινωνίας του Μακρόν. Στο πρόσωπο του υποψηφίου βλέπει «τον Ομπάμα που γνώρισα το 2007».

Και από ό,τι φαίνεται, ο Μακρόν -με τη βοήθεια και της Οζιέρ- καταφέρνει να περάσει το μήνυμά του σε ένα περισσότερο νεανικό κοινό, που είναι (και αυτό) κρίσιμο για την εκλογική επιτυχία του Μακρόν.

Ο Μακρόν έχει δείξει ότι οφείλει πολλά στην κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του σύζυγο, Μπριζίτ Τρονιέ.

Γνωρίστηκαν στα 16 του, ενώ ήταν ακόμη μαθητής και αυτή καθηγήτρια γαλλικών και δράματος του έφηβου μαθητή. Παντρευτήκαν το 2007 και στην γαμήλια δεξίωση ο Μακρόν είχε μόνο θερμά λόγια να πει για τους αδελφούς της συζύγου του και για τα παιδιά, γιατί τον δέχτηκαν στην οικογένεια τους. Δεν έχουν δικά τους παιδιά από κοινή απόφαση, αλλά έχει επτά εγγόνια από τα τρία παιδιά της Μπριζίτ.

Η ζωή του ζεύγους προσέλκυσε την προσοχή του Τύπου -και του κουτσομπολίστικου- μαζί με την ανοδική πορεία της καριέρας του: από την επενδυτική τράπεζα Rothschild στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομίας, από όπου παραιτήθηκε το 2016 για να διεκδικήσει την προεδρία.

Τα σχέδια του Μακρόν δεν περιορίζονται για το μέγαρο των Ηλυσίων. Η κίνηση του «En Marche» σκοπεύει να κατεβάσει υποψηφίους και στις 577 περιφέρειες της χώρας στις βουλευτικές του Ιουνίου με στόχο μάλιστα να έχει ισχυρή παρουσία γυναικών.

Για την ώρα ο Μακρόν έχει να αντιμετωπίσει -πολιτικά μιλώντας- πυρά από αριστερά και δεξιά. Σκληρός τεχνοκράτης για το Κέντρο και την Αριστερά, «κυνικός και ανδρόγυνος, ανάλογος με τις μόδες της ημέρας», για τον Νικολά Σαρκοζί. Κρυφοαριστερός για τη Δεξιά. Υποψήφιος όλο πόζα και καθόλου ουσία για όλους. «Τζάστιν Μπίμπερ των μέσων ενημέρωσης» λέει η Μαρίν Λεπέν.

Οι επιθέσεις είναι κάτω από τη μέση ίσως, αλλά ο Μακρόν παραμένει απτόητος.

Διεκδικεί την παρουσία του ακόμα και στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αν καταφέρει να ξεπεράσει την Μαρίν Λεπέν (η παρουσία του Φιγιον στον δεύτερο γύρο είναι περίπου δεδομένη). Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στο 20% στον πρώτο γύρο με την Λεπέν και τον Φιγιόν να είναι γύρω στο 25%. Ενα ποσοστό που του επιτρέπει να αισιοδοξεί, με δεδομένη και τη διαφαινόμενη κατάρρευση των Σοσιαλιστών που ωφελεί και τον ίδιο. Αλλωστε έχει μέλλον μπροστά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...