343
| Menelaos Myrillas / SOOC

Η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα το… 2038!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 08:22

Η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα το… 2038!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 08:22

Θα έχουμε 2038. Η Ανθρωπότητα θα δοκιμάζει την τύχη της σε ένα ιστορικό ταξίδι προς τον Αρη, σύμφωνα με όσα έχει ήδη εξαγγείλει ο Μπαράκ Ομπάμα. Η τεχνολογία του 3D εκτυπωτή θα είναι παντού. Τα οχήματα θα είναι αυτόματα, δεν θα χρειάζονται οδηγό. Και η Ελλάδα μόλις που θα καταφέρνει να περιορίσει την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα!

Αυτό προέβλεψε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 21 ολόκληρα χρόνια για να κατορθώσει η Ελλάδα να ρίξει την ανεργία στα επίπεδα που είχε στην πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας…

Από την Ουάσιγκτον, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Europe’s Growth Challenge» του οικονομολόγου Αντερς Ασλουντ, ο κ. Τόμσεν τόνισε πως η Ιταλία θα χρειαστεί άλλα 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία έξι, ώστε να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007.

Σημείωσε πως σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος σε αυξημένο.

Για την ανεργία στην Ευρωζώνη, ο κ. Τόμσεν είπε ότι, βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ,ανέρχεται σε περίπου 10%, με τη διαρθρωτική ανεργία να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8%.

Αντίδραση από το Μαξίμου

Με ειρωνεία σχολίασε τις προβλέψεις του κ. Τόμσεν το Μέγαρο Μαξίμου. «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις “επιτυχημένες” προβλέψεις» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι. «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ», είπαν οι ίδιες πηγές.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση σχετικά με τις δυσοίωνες προβλέψεις εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «ο κ. Τόμσεν εγκλωβισμένος ακόμη και σήμερα και στα δικά του λάθη συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η λιτότητα, ενώ σήμερα για την υπέρβαση της κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτούνται πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανάπτυξης με δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι πολιτικές δογματικές λιτότητας».

Επεσήμαναν ότι οι προβλέψεις του στελέχους του ΔΝΤ «είναι ακόμη μία σειρήνα συναγερμού για την κοινωνία και την αγορά εργασίας».

Οπως ανέφερε η ΔΗΜΑΡ, «ο κ. Τόμσεν διαπιστώνει μεν το πρόβλημα και προτείνει αιτίες που το αναπαράγουν αντί να το λύσουν». Από την άλλη, πρόσθεσε, «η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν θα έρθει με πελατειακού τύπου προσλήψεις  που επιχειρεί η κυβέρνηση πολλές φορές μάλιστα εν κρυπτώ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...