472
Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο «Μικροπολιτικός» των «ΝΕΩΝ» | tanea.gr

Η Φώφη Γεννηματά στο πάρτι του Βενιζέλου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2017, 11:30
Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο «Μικροπολιτικός» των «ΝΕΩΝ» | tanea.gr

Η Φώφη Γεννηματά στο πάρτι του Βενιζέλου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2017, 11:30

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες όταν Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά συγκρούονταν με αφορμή τα «ανοίγματα» της τελευταίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αιτία τη διαφωνία τους ως προς την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει στο εξής το ΠΑΣΟΚ. Αλλά φαίνεται ότι αυτές οι έντονα φορτισμένες ημέρες ξεχάστηκαν, ή έστω παραμερίστηκαν, μπροστά στη μεγάλη εικόνα, στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού φορέα της Κεντροαριστεράς, ο οποίος θα σταθεί ανάμεσα στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι οι δυο τους βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο «Πάρκο Ελευθερίας» στην εκδήλωση για τα 60α γενέθλια του κ. Βενιζέλου – απ’ όπου και η φωτογραφία που δημοσίευσε ο «Μικροπολιτικός» στα «ΝΕΑ».

Το ρεπορτάζ θέλει αυτήν την εβδομάδα να είναι καταλυτική για τις διαδικασίες δημιουργίας κάτι νέου στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αλλωστε το προσεχές Σάββατο υπάρχει η εκδήλωση-κάλεσμα της κυρίας Γεννηματά σε πρώην και νυν βουλευτές. Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», στην εκδήλωση θα υπάρξουν σημαντικές αφίξεις ενώ παράλληλα υπάρχει έντονη κινητικότητα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με συνεργασίες και επιστροφές από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ακόμα και στο θέμα των «τριών», στην πρωτοβουλία των Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη, υπάρχουν διεργασίες και συζητήσεις· φαίνεται πως η ανάγκη για δημιουργία ενός ενιαίου κεντροαριστερού πόλου λειτουργεί ως κεντρομόλος δύναμη και όχι ως φυγόκεντρος.

Η κυρία Γεννηματά τηρεί στάση αναμονής για συγκεκριμένες ενέργειες από τους «3». «Είναι γνωστό, με δική μου πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την ενότητα και τη διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης και τον ισχυρό ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς. Περιμένουμε μεταξύ άλλων και συντρόφους που μας συνδέει κοινή πολιτική διαδρομή να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματά μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Real News.

Οσο για τον κ. Βενιζέλο, αυτός παραμένει σταθερά ως διακριτή πολιτική παρουσία, κυρίως μέσω δημόσιων παρεμβάσεων που έχουν είτε τη μορφή συνεντεύξεων είτε την μορφή αναρτήσεων στο Διαδίκτυο. Γιόρτασε βέβαια τα γενέθλιά του με καλούς του φίλους από τον χώρο της πολιτικής και κυρίως εκτός αυτής. Οπως σημειώνει πάλι ο «Μικροπολιτικός», «ο Βαγγέλης ήταν ιδιαίτερα ευτυχής από την παρουσία του “όλου ΠΑΣΟΚ” – όπως του αρέσει να αποκαλεί τον χώρο – με προεξάρχουσα την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά».

Την Παρασκευή ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του δίτομου έργου «Επιτελών το καθήκον μου» του Χρήστου Σαρτζετάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην παρουσίαση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, θα συμμετάσχουν επίσης – για να είστε πλήρως ενημερωμένοι – ο πρώην γαλάζιος υφυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο καθηγητής και πρόσωπο των ημερών ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην υπουργός Γιάννης Κουκιάδης, καθώς και δύο πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με την πολυσήμαντη δικαστική ζωή του Σαρτζετάκη: ο σκηνοθέτης του «Ζ» Κώστας Γαβράς και ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Βασιλικός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...