201
|

Βενιζέλος: Κυβέρνηση με συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 19:59

Βενιζέλος: Κυβέρνηση με συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 19:59

Ανοιχτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή λίγο πιο κοντά στις θέσεις της Φώφης Γεννηματά, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Δεν μπορούμε φυσικά να επιβάλουμε εκλογές αλλά μπορούμε να λέμε τι απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Το οποίο απαιτεί άλλους συσχετισμούς, άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και βέβαια με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχει αφού πληρώσει το κόστος της εθνικής βλάβης, αφού ηττηθεί και αφού πάει στα κανονικά του μεγέθη αυτά τα οποία είχε το 2010», είπε.

Τόνισε ότι «λύση φυσικά δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία θα ήταν και αυτή «η δευτέρα πλάνη χείρον της πρώτης» και θα ήταν και ανιστόρητη για τα σημερινά δεδομένα και τα δεδομένα της κρίσης αλλά αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση. Και εθνική στρατηγική βασισμένη στην εθνική συνεννόηση έχουμε προτείνει μόνον εμείς μόνον ο χώρος ο δικός μας η Δημοκρατική Συμπαράταξη τα τελευταία χρόνια».

Όσον αφορά το χρέος, είπε ότι «έχει αρχίζει το ψιλό γαζί από τους εταίρους για δήθεν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και ότι στο Eurogroup «χάσαμε και προς τις δύο πλευρές. Χάσαμε και σε σχέση με το χρέος και σε σχέση με την σκληρότητα των μέτρων»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...