268
Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ |

Απέλαση, σύλληψη και ξύλο για ένα σχόλιο…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2017, 18:15
Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ
|

Απέλαση, σύλληψη και ξύλο για ένα σχόλιο…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2017, 18:15

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού είναι ο στείρος εθνικισμός και οι έντονα χρωματισμένες πατριωτικές γραμμές ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ελληνική και την τουρκική. Όμως αυτό που συνέβη στον τούρκο σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ δείχνει και πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται πλέον τον κόσμο η Τουρκία του Ερντογάν, εκεί, δηλαδή, που δεν αποκλείεται να στείλει η Ελλάδα τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.

Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, ήταν στα κατεχόμενα της Κύπρου όταν έγραψε στο twitter: «Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εντάξει μωρό μου. Δεν σας φίλησα καν. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκατό σου Τουρκία».

Μέσα σε λίγες ώρες οι Τουρκοκύπριοι ικανοποίησαν το αίτημα της «μητέρας» Τουρκίας. Ο Σανσάλ απελάθηκε και μπήκε στο πρώτο αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη. Και εκεί άρχισε να δέχεται χτυπήματα  με το που κατέβηκε από τη σκάλα. Τον περίμεναν «αγανακτισμένοι πολίτες». Αμέσως μετά συνελήφθη, άγνωστο με ποια κατηγορία. Ο λογαριασμός του στο twitter έκλεισε.  Ο παγκοσμίου φήμης και βραβευμένος σχεδιαστής, είναι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις του αφορούν συνήθως τη θέση του υπέρ της λύσης του Κυπριακού, της συμφιλίωσης, της ειρήνης, της θέσης του κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και τις επικρίσεις του σε θέματα με τα οποία διαφωνεί σε ότι αφορά στην επίσημη πολιτική της Τουρκίας.

Μένει να δούμε πότε και πώς θα εμφανιστεί πάλι στο δίκτυο. Και, αλήθεια, αν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, θα έχει και ελπίδες για θετική απάντηση;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...