239
|

Φλαμπουράρης: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και του χρόνου 13η σύνταξη»!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 11:09

Φλαμπουράρης: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και του χρόνου 13η σύνταξη»!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 11:09

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία δεσμεύεται με κάθε τρόπο προς τους Θεσμούς ότι το βοήθημα προς τους συνταξιούχους ήταν όντως εφάπαξ, ότι δεν θα επαναληφθεί και ότι στο εξής τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα έχουν την έγκρισή τους και σίγουρα δεν θα αφορούν συντάξεις. Και μέσα σε αυτές τις 24 ώρες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη διγλωσσία της κυβέρνησης -άλλα λέμε έξω, άλλα μέσα- ο υπουργός Επικρατείας και θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναδοθεί το συγκεκριμένο επίδομα!

«Είναι μια σύνταξη που δίνεται για αυτή τη φορά, γιατί έχουμε πλεόνασμα, υπεραπόδοση εσόδων τα οποία οι ίδιοι οι θεσμοί δεν τα λογαριάζουν στο πλεόνασμα» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1. «Τώρα έχουμε και τη δίνουμε, θα προσπαθήσουμε αν έχουμε και του χρόνου να τη δώσουμε. Δεν τη θεσμοθετούμε», πρόσθεσε.

Στην επίμαχη επιστολή προς τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ, ο κ. Τσακαλώτος αναγνωρίζει ότι ανάλογα μέτρα «πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους Θεσμούς και να είναι ευθυγραμμισμένα με τις δεσμεύσεις του μνημονίου» κατόπιν επικύρωσης της Eurostat.

Επίσης αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συζητούν και να συμφωνούν με τους Θεσμούς τη χρήση της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης προς τέσσερις μονάχα κατευθύνσεις: α) την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, β) τη μείωση των φόρων, γ) τη μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και δ) δημιουργία αποθεματικού. Αρα τέρμα οι «13ες συντάξεις» και άλλα τέτοια πλουσιοπάροχα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...