498
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Υφεση και αιώνια λιτότητα με Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 17:45

«Υφεση και αιώνια λιτότητα με Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 17:45

«Πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Προσθέτει δε, ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι διχαστική και έχει καταδικάσει τη χώρα σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και οπισθοχώρησης.

Υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον κατηγορεί πως έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στο εσωτερικό ακροατήριο παίρνει περισσότερα μέτρα, με περισσότερους φόρους και περικοπές σε συντάξεις.

Επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές και υπογραμμίζει ότι  δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει.

Εμφανίζεται βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές και τονίζει πως ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν τον ενδιαφέρουν οι προεκλογικές συνεργασίες. «Εμείς διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και έχουμε πει ξεκάθαρα ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία την επόμενη ημέρα. Από εκεί και πέρα, δεν ενδιαφερόμαστε για προεκλογικές συνεργασίες. Ενδιαφερόμαστε να διευρύνουμε την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Αυτό κάνουμε μεθοδικά. Ανοίγουμε τη Νέα Δημοκρατία σε νέες ιδέες, σε στελέχη, σε νέα πρόσωπα και πιστεύω ότι είναι μία πολιτική η οποία έχει απήχηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στα θέματα ασφάλειας και τάξης επισημαίνοντας πως η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την οικονομική ευημερία. «Οταν καίγονται τρία τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας και ο κ. Τόσκας σφυρίζει αδιάφορα, αυτό ευαισθητοποιεί τα «ρεφλέξ» μόνο των δεξιών συμπολιτών μας; Είναι αστείο να συζητάμε ότι η εφαρμογή του νόμου και της τάξης είναι δεξιά ατζέντα. Είναι ατζέντα κοινής λογικής, είναι μια βαθιά φιλελεύθερη ατζέντα. Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την οικονομική ευημερία».

Απάντηση από το Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται «κοινός συκοφάντης» καθώς «αναπαράγει τα ψέματα περί δέσμευσης της κυβέρνησης για πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, τα οποία ακόμα και ο κ. Βρούτσης που «αποκάλυψε», δεν τόλμησε να επαναλάβει». Υπενθυμίζουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030, δέσμευση την οποία ανέτρεψε η σκληρή διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να διαβάζει λίγο καλύτερα τα «ντοκουμέντα» που του φέρνουν τα… λαγωνικά του για να μην γίνεται ρεζίλι».

Για την προσφυγική κρίση σχολιάζουν ότι «μας χωρίζει άβυσσος, διότι την ώρα που η Ελλάδα διασώζει την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης και βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί χωρίς ντροπή την ακραία ρητορική των χωρών του Βίσεγκραντ».

Τέλος, αναφέρουν οι ιδιες πηγές, «μας χωρίζει άβυσσος γιατί ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, κερδίζοντας διαρκώς συμμάχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Ματαιοπονεί και αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η καταστροφή της χώρας…»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...