345
Ο κ. Καμίνης αριστερά) και ο κ Τόσκα σε σύνθεση φωτογραφιών | INTIMEnews / INTIMEsports

Οι ευθύνες του Τόσκα και οι «φιλοδοξίες» του Καμίνη

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 14:23
Ο κ. Καμίνης αριστερά) και ο κ Τόσκα σε σύνθεση φωτογραφιών
|INTIMEnews / INTIMEsports

Οι ευθύνες του Τόσκα και οι «φιλοδοξίες» του Καμίνη

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 14:23

Επιμένει ο δήμαρχος Αθηναίων. Τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον η Aστυνομία παραμένει ίδια και η ικανότητά της είναι αδιαμφισβήτητη, η επιδείνωση του προβλήματος της τυφλής πολιτικής βίας στο κέντρο της Αθήνας, η πύκνωση των επιθέσεων κατά της δημόσιας περιουσίας -ο εμπρησμός τριών τρόλεϊ για παράδειγμα- οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους. Η ευθύνη δηλαδή βαρύνει την πολιτική ηγεσία. Αυτό επεσήμανε ο Γιώργος Καμίνης, επανερχόμενος στο αίτημά του να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σε τρία τρόλεϊ στην Πατησίων.

«Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας ένας υπουργός;», ρώτησε ο κ. Καμίνης μιλώντας στο ΣΚΑΙ την Πέμπτη. «Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν αφορούν την επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας αλλά την πολιτική βούληση», τόνισε.

Ο ίδιος, ως δήμαρχος της πόλης, καθημερινά δέχεται στο γραφείο του πολίτες και ομάδες πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι «έχουμε στοιχεία ότι δραστηριοποιείται στην Αθήνα μεγάλο οργανωμένο δίκτυο παρεμπορίου». Ο κ. Καμίνης δεν έχει ζητήσει ποτέ στο παρελθόν την παραίτηση κάποιου υπουργού. Αλλά αυτή τη φορά επιμένει να ασκεί κριτική στο πρόσωπο του κ. Τόσκα γιατί η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο», όπως είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας, υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο κ. Καμίνης δεν έχει ζητήσει παραιτήσεις «τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα» είναι επειδή ο δήμαρχος θέλει να συκοφαντήσει προσωπικά τον ίδιο. Δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο να έχει ο κ. Καμίνης πολιτικές φιλοδοξίες! Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν ζητούσε παραιτήσεις τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα και δεν έλεγε ούτε μια κουβέντα… Γιατί δεν ολοκλήρωσε το κτίριο για τους ναρκομανείς που έλεγε ότι θα είναι έτοιμο από τον Σεπτέμβριο;».

«Εγώ δεν έκανα καμιά παρέμβαση να παραιτηθεί για τα παράπονα των πολιτών… Για πολλοστή φορά συνεχίζει να ζητά την παραίτησή μου με περισσή εμπάθεια σε μια εκστρατεία συκοφάντησης» είπε ο κ. Τόσκας. «Μπορεί να έχει πολιτικές φιλοδοξίες…».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...