483
H Πατησίων τη νύχτα. Το πρωί είναι καθαρή για να περνάει ο Πρωθυπουργός | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μεταξύ Τσίπρα και καμένων τρόλεϊ – οι δύο κόσμοι της Πατησίων

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 12:07
H Πατησίων τη νύχτα. Το πρωί είναι καθαρή για να περνάει ο Πρωθυπουργός
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μεταξύ Τσίπρα και καμένων τρόλεϊ – οι δύο κόσμοι της Πατησίων

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 12:07

Η Πατησίων φαίνεται ότι είναι ένας δρόμος όπου η αστυνομία παρακολουθεί μακαρίως τα τρόλεϊ να καίγονται, αλλά δεν μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία με το κινητό σου την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να σε ελέγξουν ασφαλίτες. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την καταγγελία του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, που αναδημοσίευσε στο facebook και ανέδειξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο καθηγητής περιέγραψε την εμπειρία που είχε πριν από δύο ημέρες στην Πατησίων όταν αποπειράθηκε να φωτογραφήσει τη διερχόμενη πομπή του Πρωθυπουργού: «τρεις άνδρες με πολιτικά ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής», ανέφερε μεταξύ άλλων καταλήγοντας: «Δυστυχώς, η αστυνομία φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο να προστατεύει την εκάστοτε εξουσία, αλλά όχι τη δημόσια περιουσία ή τον φορολογούμενο μεροκαματιάρη».

Την καταγγελία του κ. Σπινέλλη αναπαρήγαγε ο κ. Θεοδωράκης με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook και παρέπεμψε στο τι συμβαίνει τη νύχτα στην ίδια περιοχή με τρία τρόλεϊ να πυρπολούνται από «αντιεξουσιαστές» χωρίς η αστυνομία να κάνει κάτι. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα ανέδειξε και ένα άλλο στοιχείο. Οτι αυτή η «λογοκρισία» στις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής του κ. Τσίπρα έχει να κάνει με επικοινωνιακή στρατηγική: «Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας πάει περπατώντας στο γραφείο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης. 

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο facebook:

«Αντιγράφω: “Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού (…) Εβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα; Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας (…) Mου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής (…)”.

» Η καταγγελία είναι του καθηγητή Diomidis Spinellis (πρώην Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων). Λίγες ώρες μετά, το βράδυ, στον ίδιο δρόμο, μια συμμορία χουλιγκάνων έκαψε τρία τρόλεϊ και κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε. Χέυδεν και Πατησίων όμως, απειλήθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού και η επέμβαση ήταν αστραπιαία. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας πάει περπατώντας στο γραφείο ή έστω με τη μοτοσυκλέτα που είχε και στη Νίσυρο όταν γνώρισε τον κ. Καμμένο. Άλλωστε, όπως είπε και στην Κρήτη “εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με τους αγρότες”. Να κατεβάσουν, λοιπόν, τις κάμερες στο Ηράκλειο και τα κινητά στην Πατησίων.

» Προυσχή! Τώρα περνάει ο πρωθυπουργός. Ημιανάς! Πέρασε».

Ολόκληρη η καταγγελία του κ. Σπινέλλη είχε ως εξής:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...