505
Ο Χάρισον Φορντ και η Κάρι Φίσερ κάποτε σε έναν πολύ μακρινό γαλαξία... | (Lucasfilm)

Ο «Πόλεμος των Αστρων» και ο κρυφός έρωτας της Κάρι Φίσερ με τον Χάρισον Φορντ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2016, 19:43
Ο Χάρισον Φορντ και η Κάρι Φίσερ κάποτε σε έναν πολύ μακρινό γαλαξία...
|(Lucasfilm)

Ο «Πόλεμος των Αστρων» και ο κρυφός έρωτας της Κάρι Φίσερ με τον Χάρισον Φορντ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2016, 19:43

Τώρα είναι πια αργά. Κάποτε όλοι θα ήθελαν να δουν τον πραγματικό Χαν Σόλο και την πραγματική Πριγκίπισσα Λέια να ζουν έναν έρωτα πίσω από τα πλατό. Αλλά η Κάρι Φίσερ περίμενε 40 χρόνια μέχρι να αποκαλύψει -παρότι ανά διαστήματα έκανε υπαινιγμούς- ότι πίσω από το αγαπημένο ζευγάρι των ταινιών επιστημονικής φαντασίας υπήρξε ένας σύντομος αλλά αληθινός έρωτας. Η 60χρονη πια ηθοποιός συγκέντρωσε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο που έγραφε τότε, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του πρώτου «Star Wars» το 1976, όταν ήταν μόλις 19 ετών, και έγραψε ένα βιβλίο.  Υποθέτουμε ότι η ηθοποιός ενημέρωσε τον ίδιο τον Χάρισον Φορντ για τη βόμβα –τότε εκείνος, 33 ετών, ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

GettyImages-480308744
Οι βετεράνοι του Star Wars, Φορντ και Φίσερ επανενώνονται σε πάνελ της σειράς στο Comic-Con International το 2015 (Kevin Winter/Getty Images/Ideal Image)

«Ηταν πολύ έντονο. Ημασταν ο Χαν και η Λέια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και η Κάρι και ο Χάρισον τα Σαββατοκύριακα», δήλωσε η ίδια στο περιοδικό People όπου θα δημοσιευτούν και αποσπάσματα του βιβλίου. Στην ταινία η Πριγκίπισα Λέια  περιγράφει ότι το ειδύλλιο άρχισε ύστερα από ένα πάρτι γενεθλίων του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας. Αλλά παρότι ακολούθησαν άλλες δύο ταινίες τη δεκαετία του 1970 και 1980, το ειδύλλιο κράτησε μόνο τρεις μήνες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Πολέμου των άστρων: Μία νέα ελπίδα» (1977).

«Κοίταξα τον Χάρισον. Το πρόσωπο ενός ήρωα –λίγες τούφες έπεφταν στο ευγενές, ελαφρά ρυτιδωμένο μέτωπό του», γράφει η ίδια. «Πώς θα μπορούσες να ζητήσεις από ένα τόσο λαμπρό πλάσμα να ικανοποιηθεί με κάποια σαν κι εμένα;» Αυτή είναι η άγουρη σκέψη ενός κοριτσιού που μπήκε απότομα στη βιομηχανία του Χόλιγουντ πριν προλάβει να αποκτήσει καλά καλά αυτοπεποίθηση για την παρουσία της.

Ασφαλώς στην ταινία οι ρόλοι ήταν ανεστραμμένοι. «Μία πριγκίπισσα με έναν τύπο σαν εμένα;», ρωτάει σε μία σκηνή τον Λουκ Σκάιγουοκερ ο Χαν Σόλο. Αλλά στην πραγματική ζωή, η άπειρη 19χρονη Φίσερ θαμπώθηκε από έναν ήδη διάσημο σταρ. «Ημουν τόσο άπειρη, αλλά εμπιστεύτηκα κάτι πάνω του», εξηγεί. Προσπάθησε αδιάκοπα να κάνει τον σταρ να κοιμηθεί μαζί της, όπως τουλάχιστον σημειώνει στο βιβλίο με τίτλο «The princess diarist». Οπως εξηγεί η ίδια, είναι μία «πολύ προσωπική, αστεία και αποκαλυπτική περισυλλογή των αναμνήσεων για ό,τι συνέβαινε στα παρασκήνια».

carrie11
Το εξώφυλλο του βιβλίου με τις αναμνήσεις της Κάρι Φίσερ

Το ειδύλλιο τερματίστηκε μέσα σε τρεις μήνες -δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πώς- και τρία χρόνια αργότερα ο Φορντ και η σύζυγός του Μέρι Μαρκουάρντ χώρισαν, αλλά «χωρίς να έχει να κάνει με την ίδια», όπως επισημαίνει η Φίσερ. Πέρασαν άλλες δύο ταινίες όπου ο Φορντ και η Φίσερ υποδύθηκαν τους ερωτευμένους -που κάνουν ο ένας τη ζωή του άλλου δύσκολη- για τους σκοπούς του «Star Wars». Από τότε πέρασαν δύο ακόμη γάμοι του Φορντ, και ένας γάμος και μία σχέση της Φίσερ. Γιατί να γράψει το βιβλίο τώρα; Ισως το χρωστάει στους φαν του «Star Wars». Ειδικά σε όσους απογοητεύτηκαν όταν στο comeback της ταινίας, το 2015 («Η δύναμη ξυπνά»), το ζευγάρι είχε χωρίσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...