565
| SOOC

Ο γραμματέας σφυρίζει διακοπή της δίκης!

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 6 Οκτωβρίου 2016, 14:30

Ο γραμματέας σφυρίζει διακοπή της δίκης!

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 6 Οκτωβρίου 2016, 14:30

Ο Διόρθοδοξος Σύνδεσμος «Απόστολος Παύλος» θεώρησε προσβλητικά κάποια σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη στην «Ανατροπή» και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου και του Mega. Ζητεί δε 150.000 ευρώ, τα οποία, προφανώς, θα τα διαθέσει στο θεόπνευστο έργο του.

Οπως είναι γνωστό, ο Πάνος Καμμένος βάδισε και αυτός στα βήματα του «Αποστόλου Παύλου», όχι προς Κόρινθο, αλλά προς την Ευελπίδων, καταθέτοντας αγωγή κατά του protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη. Στο πινάκιο του δικαστηρίου, σήμερα, Πέμπτη πρωί, είχαμε σειρά αμέσως μετά τον Πρετεντέρη και το Mega. Λίγο πιο πριν ήταν το «Εθνος». Και για το τέλος το πρόγραμμα είχε το καλύτερο, «Μακελειό» του Στέφανου Χίου.

14525223_10207072572840665_4815852763692729798_o
Το πινάκιο του δικαστηρίου

Η ώρα ήταν 11.00 και κατέθετε ο μάρτυρας του «Αποστόλου Παύλου» -για κατάθεση μιλάμε, μην πάει ο νους σας στο θρησκευτικό, ένεκα η συγκυρία. Στις 11.02, ο κύριος στα δεξιά, όπως βλέπουμε την έδρα, άρχισε να μαζεύει τα πράγματα του. «Διακόπτουμε» είπε η πρόεδρος. Εντάξει, δεν έχω εμπειρία από δικαστήρια και συνεπώς ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο. Ομως δεν μπορούσα και να το φανταστώ. Ποιος είναι ο κύριος με το καρό πουκάμισο και το μουστάκι που προκάλεσε λήξη της δίκης ενώ κατέθετε ο μάρτυρας; Λες και είναι διαιτητής που σφυρίζει λήξη την ώρα που ο παίκτης ετοιμάζεται να κάνει σέντρα.

Ηταν ο γραμματέας. Εκανε στάση εργασίας από τις 11.00 ως το τέλος του ωραρίου. Προγραμματισμένη στάση, της ΑΔΕΔΥ. Η διαδικασία διεκόπη σε εκείνο το σημείο, την ώρα που μιλούσε ο μάρτυρας και δεχόταν ερωτήσεις της έδρας. Ο μάρτυρας, ένας συνταξιούχος διευθυντής υπουργείου, είχε έρθει από νησί. «Κυρία πρόεδρε, πέντε λεπτά, να ολοκληρώσω την κατάθεση μου, δεν έχω και κάτι άλλο να πω, εσείς με ρωτούσατε» ψέλλισε απελπισμένος. «Λυπάμαι κύριε, δεν είναι στο χέρι μου» είπε η πρόεδρος μαζεύοντας τα πράγματά της. Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να διαβουλευτεί ως προς τον προσδιορισμό των νέων δικάσιμων. Επέστρεψε σε δέκα λεπτά. «Στις 20 Οκτωβρίου στις 08.00 το πρωί και να είστε ακριβείς στην ώρα σας γιατί στις 09.00 δικάζουμε άλλες υποθέσεις» ανακοίνωσε η πρόεδρος. Ο μάρτυρας έκανε μία τελευταία προσπάθεια, παρακάλεσε όσο πιο σπαρακτικά μπορούσε. «Θα πρέπει να έρθω από το νησί και πάλι. Είναι πρόβλημα για μένα, σας παρακαλώ διευκολύνετε με.» Η πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει. Μετά ο μάρτυρας άρχισε να απευθύνεται προς τον γραμματέα που ήταν σε στάση εργασίας: «Σας παρακαλώ κύριε, πέντε λεπτά ακόμα, δεν φαντάζεστε τι πρόβλημα μου δημιουργεί αυτή η αναβολή…» Ο γραμματέας χαμογελούσε συγκαταβατικά, μαζεύοντας τους φακέλους του. «Ελάτε κύριε μάρτυς, τελειώσαμε», τον έκοψε η πρόεδρος. Και μετά άρχισε να ψάχνει ημερομηνία για τη δική μας υπόθεση. Ημερομηνία που να βολεύει όλους. Ο ένας μπορούσε στις 8 Δεκεμβρίου, δεν μπορούσε ο άλλος. Μήπως να το κάνουμε 9 Δεκεμβρίου; Δεν βόλευε αυτόν που μπορούσε στις 8 Δεκεμβρίου. Στις 16; «Εχω Πειραιά κυρία πρόεδρε!» Πήραμε τη 12η Ιανουαρίου και φύγαμε.
Στις 11.20 έβλεπες κόσμο να φεύγει μαζικά από την Ευελπίδων. Χαμένη μισή μέρα, εβδομάδες και μήνες. Ενας γραμματέας μπορεί να διακόψει τη δίκη για να κάνει στάση εργασίας. Και το σύστημα δεν προβλέπει δικλείδες, έστω για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ρώτησα τον δικηγόρο μας, τον Κώστα Μίντζηρα, αν προβλέπεται η ανάληψη χρεών γραμματέα από μέλος του δικαστηρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί, τουλάχιστον, η κατάθεση του μάρτυρα, αν όχι η δίκη. Γέλασε. «Οχι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» μου είπε. Και εγώ αυτό ήθελα να του πω. Με τα ίδια λόγια και άλλο ύφος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...