269
Λεπτομέρεια το έργου «Το όραμα της Γωγώς» (1980) | .

Η συμβουλή του Τσαρούχη που δεν ξέχασε ο Τάσος Αριδάς

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2016, 12:26
Λεπτομέρεια το έργου «Το όραμα της Γωγώς» (1980)
|.

Η συμβουλή του Τσαρούχη που δεν ξέχασε ο Τάσος Αριδάς

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2016, 12:26

«Αν μπορέσεις να αποδώσεις ένα τοπίο με τη διαύγεια, την εξαΰλωση του όγκου και τη σαφήνεια των γραμμών του, θα έχεις γίνει ο πιο μοντέρνος ζωγράφος του κόσμου» είχε πει ο Γιάννης Τσαρούχης στον ζωγράφο Τάσο Αριδά. Και αυτός δεν το λησμόνησε ποτέ.

Καταγραφή
Το έργο «Το κόκκινο μπικίνι» (1992)

Η ζωγραφική τοπίων όπως διαρκώς αλλάζουν όψη καθώς ο ήλιος ανατέλλει και δύει ή καθώς η φύση αλλάζει εποχές έγινε ένα από τα στοιχήματα του ζωγράφου. Και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει αυτή τη γοητευτική πρόκληση όπως αποτυπώθηκε στους καμβάδες του, με την έκθεση του που θα παρουσιαστεί από τις 2 Ιουλίου στην Κέα στην Γκαλερί Βουρκανιανή. Στην ιστορική αίθουσα τέχνης που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στον γραφικό κόλπο του νησιού.

Η έκθεση καλύπτει ουσιαστικά όλο το εύρος της δημιουργικής του έκφρασης, αφού εκκινεί από την προετοιμασία για την εισαγωγή στη Σχολή Καλών Τεχνών (όπου είχε δασκάλους τον Μόραλη και τον Μυταρά) και φτάνει μέχρι σήμερα. Η εποχικότητα που επηρεάζει το ζωικό και υδρόβιο κόσμο αποτυπώνεται στα έργα του, η πλειοψηφία των οποίων είναι  νεκρές φύσεις αλλά  και κάποια τοπία και πορτρέτα.

Καταγραφή3
Το έργο «Ηλίανθοι» (1979)

Ο εξανθρωπισμός μέσω της τέχνης  απασχολεί τον ζωγράφο Τάσο Αριδά: «Να μπορέσει ο άνθρωπος να χαίρεται τις απλές μορφές της ζωής, από τα λουλούδια μέχρι τα εποχικά εδέσματα», λέει ο ίδιος.  Αυτό είναι για τον ίδιο «μια μορφή άμυνας» .

Ιnfo
E
κθεση Τάσου Αριδά
Γκαλερί Βουρκαριανή, Βουρκάρι Κέας Κυκλάδων
Τηλ: 22880-21337

Καταγραφή1
Το έργο «Το όραμα της Γωγώς» (1980)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...