544
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, την περίοδο των Αγανακτισμένων | .

Ο «τσάρος» των ταξί και πάλι στον θρόνο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2016, 17:03
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, την περίοδο των Αγανακτισμένων
|.

Ο «τσάρος» των ταξί και πάλι στον θρόνο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2016, 17:03

Κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν και για το παρουσιαστικό τους και για τις πράξεις τους. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που ξεχωρίζουν και για τα δύο. Και για τα όσα κάνουν και για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται προς τα έξω, για τον τρόπο με τον οποίο συστήνονται στο κοινό.

Ενας από αυτούς τους ανθρώπους της τελευταίας κατηγορίας είναι και ο Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες είναι ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Αττικής. Για την ακρίβεια παραμένει πρόεδρος. Και για να είμαστε ακόμη πιο ακριβής παραμένει για πέμπτη φορά πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί της Αττικής.

Η παράταξη του Λυμπερόπουλου σημείωσε μία ακόμη εμφατική νίκη στις εκλογές του ΣΑΤΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Και οι έδρες της είναι 12 στις 21, αποτυπώνοντας τη μεγάλη νίκη με ποσοστό άνω του 50%, κάτι που σημαίνει πως ο Λυμπερόπουλος παραμένει πρόεδρος του συνδικάτου.

Πέντε έδρες κατέβαλε η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» (παράταξη που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε), δύο έδρες η «Ενιαία Κίνηση Ταξί», μία έδρα η παράταξη «Ενιαίο Ενωτικό» και μία ο ΛΑΣΙΤΑ (παράταξη της Χρυσής Αυγής).

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο νικητής της διαδικασίας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία που είχε η παράταξή του και έκανε λόγο για «καθαρή νίκη του ανεξάρτητου συνδικαλισμού». «Δεν στραγγαλιστήκαμε από κομματικά πρότυπα και δεν κοροϊδέψαμε ποτέ κανέναν. Υπηρετούμε μόνο το επάγγελμα του ταξιτζή και αγωνιζόμαστε μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία για δικαιοσύνη στην οικονομία και δικαίωση της εργασίας μας. Θεωρούμε ότι η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και αυτή υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

lymperopoulos sata
Στο μπαλκόνι αγορεύοντας

Μόνο που εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο Θύμιος Λυμπερόπουλος έχει ταυτιστεί με κόμματα. Οχι με ένα, με πολλά.

Το ότι ο ίδιος έχει δεξιές καταβολές το ξέρουν όλοι. Βασικά, δεν το έχει κρύψει ποτέ ούτε ο ίδιος ο μεγαλοσυνδικαλιστής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει ακολουθήσει τον δρόμο του αντιμνημονίου και συμβαδίζει στην ίδια πορεία με όποια κόμματα και πολιτικούς χώρους αποφασίσουν να πατήσουν στο ίδιο μονοπάτι.

Αρχικά, ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δυο τους ήταν δίπλα-δίπλα τα πρώτα χρόνια του αντιμνημονιακού αγώνα. Αργότερα η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να συνηγορήσει στα όσα έπρεπε να γίνουν και απέρρεαν από τις δανειακές συμβάσεις, με αποτέλεσμα ο Θύμιος Λυμπερόπουλος να τα σπάσει με τον τότε πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί με στόχο να εξομαλύνουν τη σχέση τους. Θυμηθείτε τα ρεπορτάζ της εποχής.

Ωστόσο, παρά τα όσα έγιναν το 2011, η κατάσταση χάλασε ξανά το 2015. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, με γραπτή δήλωσή του, είχε ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της Ν.Δ., τον οποίο δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «άνθρωπο με “ελάχιστο” πολιτικό ανάστημα»!

Στη συνέχεια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο γνωστός συνδικαλιστής είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα σε τηλεοπτικό σταθμό πως στις αρχές Απριλίου είχε αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία ανέλυε διάφορα κλαδικά αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί. Μάλιστα, η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ήταν άμεση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του τηλεφώνησε και ανανέωσε το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα.

Μένει να δούμε πώς θα κινηθεί στην πέμπτη του θητεία ο πρόεδρος των οδηγών ταξί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...