544
| YouTube

Ο Κόλιν Βέρνκομπ δεν θα βαδίσει ποτέ μόνος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2016, 09:23

Ο Κόλιν Βέρνκομπ δεν θα βαδίσει ποτέ μόνος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2016, 09:23

H θλιβερή ανακοίνωση έγινε σχεδόν αθόρυβα το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου, μέσω facebook. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, οι ημερομηνίες γεννήσεως και θανάτου και ένα μήνυμα: «You’ll never walk alone», «δεν θα βαδίσεις ποτέ μόνος». Το Λίβερπουλ πενθεί ένα ακόμη τέκνο του που άφησε τη δική του σφραγίδα στη μουσική.

Ο Κόλιν Βέρνκομπ, που στη δεκαετία του 1980 τραγούδησε σπουδαίες επιτυχίες ως Μπλακ, έφυγε από τη ζωή στα 53 του. Είχε μείνει σε κώμα για 16 ημέρες, ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ιρλανδία. Την περασμένη εβδομάδα η οικογένειά του είχε πει πως μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τον ξυπνήσει. Το θαύμα δεν ήρθε ποτέ. Αφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Κορκ, εκεί όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, στην Ιρλανδία.

«You’ll never walk alone». Είναι εντυπωσιακό πώς αυτή η φράση από το ομώνυμο τραγούδι του Τζέρι Μάρσντεν (των Gerry & The Pacemakers) του 1963, συνοδεύει κάθε τι που συμβαίνει στο Λίβερπουλ. Τα χαρούμενα και τα θλιβερά. Δεν είναι κάποια διάσημη ανά τον κόσμο μελωδία των Beatles, των κατά τεκμήριο πιο διάσημων παιδιών του Λίβερπουλ. Είναι αυτή η μπαλάντα του Μάρσντεν με το συγκλονιστικό ρεφρέν. Το τραγουδούν για να αποχαιρετήσουν τους νεκρούς τους, το τραγουδούν χιλιάδες στις κερκίδες για να εμψυχώσουν τους παίκτες της τοπικής ομάδας, το τραγουδούν στα μπαρ, παντού.

Αυτή η φράση συνόδευσε και τον Μπλακ.

Colin Vearncombe26/5/1962 – 26/1/2016 You’ll never walk alone. A full statement will follow shortly.

Posted by Black aka Colin Vearncombe on Tuesday, January 26, 2016

Ακολούθησε και μια δεύτερη ανακοίνωση πάλι στην ιστοσελίδα του στο facebook: «Λυπούμαστε βαθύτατα που ανακοινώνουμε τον θάνατο του Κόλιν Βέρνκομπ (Μπλακ) νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. Ο Κόλιν ποτέ δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε πριν από 16 ημέρες. Πέθανε εν ειρήνη, δίπλα στην οικογένειά του, που του τραγουδούσαν αποχαιρετώντας τον.

» Η σύζυγός του Καμίλα και οι τρεις γιοι του ευχαρίστησαν το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κορκ λέγοντας: “Ο Κόλιν δέχτηκε την καλύτερη δυνατή φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό που επέδειξε υψηλό επαγγελματισμό. Τους ευγνωμονούμε για όσα έκαναν”.

» Η κηδεία θα είναι ιδιωτική, αλλά θα υπάρξει επιμνημόσυνη δέηση στο Λίβερπουλ στο προσεχές μέλλον, καθώς γνωρίζουμε ότι πολλοί, πάρα πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να θυμηθούν τη ζωή και το έργο του Κόλιν. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα, μαζί με τις λεπτομέρειες για δωρεές που μπορούν να γίνουν στη μνήμη του Κόλιν.

«No need to laugh or cry

» It’s a wonderful, wonderful life».

Ηταν δύο στοίχοι από το πιο διάσημο τραγούδι του, το «Wonderfull life», που έγραψε το 1985 και έγινε επιτυχία δύο χρόνια αργότερα, μαζί με το «Everything’s Coming Up Roses».

Μολονότι δεν κατάφερε ποτέ να επαναλάβει την εμπορική επιτυχία εκείνων των κομματιών, κατάφερε να συνεχίσει να εργάζεται και κυκλοφόρησε οκτώ άλμπουμ ως Black και άλλα έξι με το δικό του όνομα. Ο ίδιος έχει αποδώσει την ανεξήγητη κατά πολλούς μη εκτόξευση της καριέρας του μετά το «Wonderfull life» σε διαφωνίες του με τη δισκογραφική του εταιρεία. Δεν είναι απίθανο. Ο Κόλιν Βέρνκομπ υπήρξε αρκετά εκκεντρικός και σχετικά απόμακρος τύπος.

Μολονότι παιδί του Λίβερπουλ, είχε μετακομίσει στο Κορκ επειδή όπως έλεγε «η εκκεντρικότητα είναι ανεκτή εδώ».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...